Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläder- och jordgubbssaft

 
Skriv ut

Så gott och lite ovanligt. Inte så många som gör blandningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka blommorna. Klipp bort de grövsta stjälkarna.
  2. Tvätta citronerna noga och skiva dem. Skölj jordgubbrna, snoppa och skiva dem.
  3. Koka upp vattnet, tillsätt strösockret och rör om tills det löser sig. Tillsätt citronsyran.
  4. Varva fläderblommor, jordgubbar och citroner i en stor bunke. Häll över det heta sockervattnet. Rör om.
  5. Låt det stå kallt i kylen 3 dygn. Rör om då och då. Sila saften. Beräkna ½-1 g (1-2 krm) natriumbensoat per liter färdig saft. Rör först ned natriumbensoat i lite av den färdiga saften, blanda sedan allt. Natriumbensoat kan uteslutas om saften ska frysas.
  6. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Saften håller längre om den fryses - fyll då inte flaskorna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.