Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläder- och rabarberkompott med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläder, rabarber och jordgubbar...smaker gjorda för varandra. Kompotten kan göras klar dagen innan och förvaras i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär rabarbern i bitar.
  2. Koka upp dem med fläderblommor, vin och socker. Låt sjuda under lock 10-15 min, tills rabarbern är mjuk men inte sönderkokt. Låt kallna. Ta sedan upp fläderblommorna.
  3. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna och blanda ner dem i den kalla kompotten.
  4. Servera eventuellt med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.