Fläderbären som mognar nu i september smakar inte så mycket au naturell. Men det blir en väldigt god sylt av dem. Passar bra både på rostat bröd och till pannkaka eller i filen.
Instruktioner
- Plocka bort så mycket av kvistar och skaft som är rimligt. Det gör ingenting att det blir en del kvar. Det är ju bara fibrer.
Häll bären i en stor kastrull och tillsätt vattnet. Skala och skär äpplena i bitar. Koka upp och låt koka 5-10 minuter. Skumma under tiden.
- Ta kastrullen av värmen. Krossa äppelbitarna med en rotfruktsstamp. Häll i sockret. Rör om så det smälter. Koka upp igen och koka ca fem minuter.
- Rör ut natriumbensoatet i lite av den heta sylten och blanda sedan ut det i dela mängden. Häll upp i rena burkar och förslut omedelbart.
Publicerat den
20 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god! Jag halverade satsen och fick ut 2 stora syltglas som räcker långt för detta hushåll :)
Hej! Jag undrar hur mycket äpplen det ska va, står bara 2, är det helt enkelt 2 stycken?! Fast det kanske är för lite...