Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomsgelé

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gjord utan omvägen om fläderblomsaft. Den blev mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

Klipp av fläderblommorna från klasarna tills du får 6 dl. Lägg i en bunke. Koka upp vattnet och häll över blommorna. Låt stå övertäckt i ca 12 timmar. Sila av, häll i en kastrull tillsammans med citronsyra och syltsocker. Koka upp och låt koka i 2 minuter, skumma noga. Häll upp i små burkar eller geléglas. Rör hela tiden och var snabb, då gelén vill skinna sig. Låt stå utan lock tills det svalnar, sätt på lock.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • lena4 6 juli 2010

    Låter gott. Måste provas. Vad passar det till? Lena

  • sikaal 6 juli 2010

    Jag kommer nog att använda det mest till skorpor och rostat bröd, men jag tror det är gott till fläskkött ocså! Lena

  • lena4 18 juli 2010

    Blev jättegod. Blir perfekt till skorpor och kex. En femma från mig.

  • Lindanemon 8 juli 2012

    Ett underbart recept, helt klart en 5:a! Tack :-)

  • Theeaa 15 juli 2012

    Hur gott som helst! Använde detta som marmelad och det funkade utmärkt!

  • stbcn1122 29 juni 2013

    Skall gå ut och plocka fläderblom från grannns buske, skall bli spännande att prova ditt recept

  • bempy 1 september 2015

    Utmärkt till bl.a. lammpaté o andpaté.

  • kerstin larsson 15 mars 2019

    jag smaksatte min med ingefära ,blev gott

  • Christina Almgreen 19 juni 2019

    Mycket bra recept! Passar till allt som gelé passar till - jag har serverat det till porterstek och det blev succé! Tack för ett utmärkt recept! (som har blivit en klassiker hos mig)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.