Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomspaj à la Tobbe

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En paj på fläderblommar så här fläderblommornas tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet till degen i en skål. Blanda väl. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila minst 30 minuter i kylskåp.
  3. Lägg drygt häften av degen i en osmord pajform och tryck ut den över över botten. Rulla ut resten av degen till en drygt fingertjock längd och lägg den runt bottenplattan. Tryck ut degen till en kant som går upp på formens kant. Se till att det blir tätt i skarven mot bottenplattan.
  4. Låt pajskalet vila svalt cirka 15 min. Degen håller då formen bättre vid gräddningen.
  5. Nagga bottenplattan med en gaffel.
  6. Vispa grädden hårt. Vispa ägg, vaniljsocker, socker, potatismjöl och fläderblomsmarmelad till ett hårt skum. Vänd ner grädden i skummet.
  7. Bred ut smeten över bottnen på pajskalet.
  8. Grädda i mitten av ugnen vid 200° i cirka 30 minuter.
  9. Servera pajen som efterrätt eller till kaffe, gärna med lite vaniljvisp eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.