Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomssaft

(1 kommentar)  
Fläderblomssaft Fläderblomssaft
  • Tid: 5 dagar
Skriv ut

Ljuvligt god saft. Groggvirke. Gott till glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaka av blommorna väl från eventuella löss. Lägg dem i ett rymligt kärl Skölj väl, torka och skiva citronerna. Lägg dem och citronsyran bland blommorna.
  2. Koka en lag av vatten och socker. Häll detta kokande över blommorna. Rör om. Lägg på lock och ställ kärlet kallt i 5 dygn. Rör om en gång om dagen. Sila saften genom silduk. Tillsätt konserveringsmedel eller frys in saften. Fryser du in saften kan du skeda upp saften i glas. Häll saften på rena kalla flaskor Förvara flaskorna kallt. Den är inte så hållbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 6 juli 2010

    Detta recept har jag oxå. Saften blir jättebra. Kan rekommenderas. Har en sats på gång. Betyg fem. Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.