Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomssaft

(2 kommentarer)  
  • Tid: 5 dagar
Skriv ut

En ljuvlig saft att dricka som den är eller att blanda med vitt vin till en läskande sommardrink. Det blir 2 1/2 liter saft av den här satsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de försiktigt sköljda blomklasarna i en kruka.
  2. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig.
  3. Lös upp citronsyran i lite av den heta lagen och häll tillbaka i kastrullen. Riv av citronskalet och pressa saften ur citronerna.
  4. Häll den heta lagen över blommorn, sätt till skal och citronsaft.
  5. Ställ krukan svalt i fem dygn innan saften silas och tappas upp på väl rengjorda flaskor.
  6. Saften kan frysas.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • johanna-73 10 juli 2009

    Hur mycket vatten är det som jag ska koka tycker du?

  • Tissla 27 juni 2013

    Hur mycket vatten??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.