Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomssaft och parfait

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saften passar utmärkt som dryck eller som grund i parfait eller sorbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläderblomssaft: Koka upp vattnet, skiva citronerna. Varva de väl sköljda fläderblommorna och citronskivorna med socker i en bunke. Häll det kokande vattnet över och lägg på ett lock. Låt det stå och dra. Rör om då och då tills sockret har smält. Tillsätt citronsyran.
  2. Ställ det svalt i 5 dygn. Rör om en gång om dagen. Krama ur blomklasarna och citronskivorna och sila saften genom en silduk. Häll upp saften på sterliserade mörka flaskor och förvara svalt.
  3. Fläderblomsparfait: Blanda äggulor och saft i en metallbunke eller kastrull och placera i en större kastrull med sjudande vatten och vispa tills smeten tjocknar. Den är klar vid 85 grader. Vispa smeten kall med elvisp på mellanhastighet och tillsätt saften av citronen. Vispa grädden och vänd ner den i smeten med en slickepott. Fyll i vattensköljda portionsformar á 2 dl och frys in.
  4. Doppa formarna i ljummet vatten och stjälp upp dem på tallrikar och dekorera med röda vinbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.