Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderblomsvin

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett mycket gott och speciellt vin, som är lätt att göra själv. Blommor från äkta busken "Sambucus nigra" plockar du en dag när det inte regnar.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vattnet. Låt det kallna. Lägg ner krossade fläderblommor i en rengjord kruka eller rostfri hink. Tillsätt det kokta vattnet och Brännvin Special. Låt dra i 24 - 48 timmar. Sila och blanda i citronsyra, som rörts ut i så lite hett vatten som möjligt, så syran löses upp. Lägg i sockret som lösts upp i lite hett vatten som möjligt. Häll upp vinet i perfekt rena flaskor. Sätt i korkar eller skruva på perfekt rena lock. Förvara svalt. Håller i åratal. Servera fläder vinet väl avkylt med många isbitar. Blir ca 2 liter vin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.