Att göra bubblande fläderdryck är ett trevligt sommarpyssel. Med lite tur bildas några procent alkohol.
En fantastiskt god hemgjord champagne.
Instruktioner
- Rensa fläderblommorna från ev. insekter, men skölj dem inte.Blanda socker, vinäger och vatten i en stor bunke.
- Skölj citronen noggrant och skala av det yttersta gula med en potatisskalare. Pressa ut saften och tillsätt saften och skalet i bunken tillsammans med fläderblommorna.
- Rör om och lår stå övertäckt i sval rumstemperatur ett dygn.
- Sila saften genom en silduk och häll upp på väl rengjorda glasflaskor eller plastflaskor med kork. Fyll inte flaskorna ända upp.
- Låt stå i sval rumstemperatur i 3-4 dagar.Kontrollera en av flaskorna för att se om drycken blivit kolsyrad. Bubblar den ställer du in flaskorna i kylen, annars låter du dem stå kvar i rumstemperatur ytterligare några dagar.Kontrollera därefter kolsyran på nytt. Lätta ev något på locket för att släppa ut lite kolsyra så att inte flaskorna exploderar av trycket.Skruva sedan på korken igen.
- Servara väl kyld. Förbruka champagnen inom 3 veckor från tillverkningsdatumet.
Publicerat den
2 juli 2010
Skriv kommentar