En sommartårta som förgyller olika tillfällen. Går utmärkt att tillaga i förväg och frysa in.
Instruktioner
- Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa cornflakes, rågflingor, mjöl, socker och smör i matberedare. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna.
- Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda alla mejeriprodukter med flädersaft, citronskal, citronsaft och florsocker i en kastrull. Halvera och skrapa ur vaniljstången. Blanda ner vaniljfröna i kastrullen. Låt blandningen koka upp och vispa den slät. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Låt svalna innan den hälls i pajformen.
- Ställ tårtan i kylen 1-2 timmar för att stelna.
- Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm saften i en kastrull. Tillsätt gelatinet under omrörning. Låt gelén stelna tills den är trögflytande innan de hälls över tårtan. Låt stå ytterligare ca 2 timmar i kylen för att stelna.
- Lossa tårtan från formen och lägg den på ett fat. Garnera med jordgubbar och mynta.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmmmmmmm
Tack för receptet på Flädercheesecaken! Nu är den både gjord och avsmakad med högsta betyg!
Livsnjutare som älskar fläder då är denna cheesecake underbar att njuta av.