Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädercheesekaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Somrig cheesecake som går att göra dagen innan och kan även frysas. Flädersaften kan givetvis bytas ut till annan saft ex. vinbär, jordgubbar eller hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 º. Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Grovhacka daimen. Tillsätt mjölblandningen och daimen till smeten. Bred ut smeten i en smord, bröad springform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 20 min. Låt svalna.
  2. Fyllning: Blanda kesella och crème fraiche. Vispa grädden i en annan bunke. Sätt flädersaft, citronskal och saft samt florsocker i en kastrull. Halvera en vaniljstång och skarpa ner fröna i kastrullen. Koka upp. Ta kastrullen från värmen. Rör ner de blötlagda gelatinbladen i kastrullen. Rör så att bladen smälter. Häll gelatin/saftblandningen i en jämn stråle ner i kesella/crème fraiche blandningen. Rör noga hela tiden så att allt blandar sig jämnt. Sist vänder du ner den vispade grädden. Diska ur springformen. Har du overhead-film kan du klä insidan av formens kant med en remsa så får du en vacker kant. Lägg botten i formen. Fördela fyllningen över botten. Försök få ovansidan slät. Ställ kakan i kylen i minst 2-3 timmar för att stelna.
  3. Gele: Värm saften i en kastrull. Tag från värmen. Tillsätt blötlagda gelatinblad under omrörning. Låt gelén kallna och stelna så att den börjar få sirapskonsistens. Häll gelén över ett skedblad över kakan. Ställ kakan i kylen igen i minst ytterligare 2 tim. Fryst tårta tinas ca 5 tim i kylskåp före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.