Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädermoussetårta med jordgubbsgéle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Många moment med inget som är svårt. Gör helst tårtan en dag i förväg, då blir den som godast.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på botten av formen. Mixa mandeln fint i matberedaren. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt socker och vispa ytterligare några minuter. Rör ner mandeln. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Den är färdig när den börjar bli gyllenbrun och känns fast på ytan. Låt svalna.
  2. Flädermousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulorna, socker och vaniljsocker pösigt. Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen. Rör ner dem i saften och låt smälta. Vispa grädden fast. Blanda äggvisp, grädde, crème fraiche och rivet citronskal. Rör ner gelatinblandningen i smeten under omrörning. Häll moussen på botten. Täck och ställ i kylskåp minst 3 timmar.
  3. Jordgubbs- och flädergéle: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm vatten, saft och citronjuice i en liten kastrull. Ta upp och rör ner gelatinbladen. Låt gelén svalna. Rensa och skär jordgubbarna i klyftor. Fördela dem över den stelnade moussen. Skeda över gelén.
  4. Vid servering: Lossa tårtan ur formen. Garnera ev, med ätbara blommor strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.