Många moment med inget som är svårt.
Gör helst tårtan en dag i förväg,
då blir den som godast.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på
botten av formen.
Mixa mandeln fint i matberedaren.
Vispa äggvitorna hårt.
Tillsätt socker och vispa ytterligare några minuter.
Rör ner mandeln.
Bred ut smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Den är färdig när den börjar bli gyllenbrun och känns
fast på ytan.
Låt svalna.
- Flädermousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Vispa äggulorna, socker och vaniljsocker pösigt.
Värm saften i en liten kastrull.
Ta upp gelatinbladen.
Rör ner dem i saften och låt smälta.
Vispa grädden fast.
Blanda äggvisp, grädde, crème fraiche och rivet citronskal.
Rör ner gelatinblandningen i smeten under omrörning.
Häll moussen på botten.
Täck och ställ i kylskåp minst 3 timmar.
- Jordgubbs- och flädergéle:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Värm vatten, saft och citronjuice i en liten kastrull.
Ta upp och rör ner gelatinbladen.
Låt gelén svalna.
Rensa och skär jordgubbarna i klyftor.
Fördela dem över den stelnade moussen.
Skeda över gelén.
- Vid servering:
Lossa tårtan ur formen.
Garnera ev, med ätbara blommor strax före servering.
Publicerat den
15 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar