Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderparfait med kokosflarn

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krispiga flarn av kokos är enkla att göra och bryter fint mot en krämig parfait.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläderparfait: Blanda äggulor, florsocker och flädersaft i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme och under vispning tills krämen tjocknat. Ta från värmen och låt krämen svalna. Vispa grädden. Vänd ner krämen i den vispade grädden. Klä en 1½ liter form med plastfolie. Häll smeten i formen och ställ in i frysen och låt stå i minst 5 timmar.
  2. Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smöret och låt svalna. Tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner blandningen i smöret, och avsluta med ägget. Rör ihop till en jämn smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ta drygt 1 msk till varje kaka och lägg inte klickarna för tätt, smeten flyter ut under gräddning.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter tills flarnen fått fin färg.
  5. Ta ut parfaiten 15 minuter före servering och servera den tillsammans med kokosflarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.