Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläderrulltårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En läcker sommarrulltårta, som skivad med vispad grädde och en jordgubbe eller ätbar blomma blir en sommrig bakelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
  4. Klä en långpanna med dubbla bakplåtspapper. Bred ut smeten till ett jämnt lager. Grädda kakan 5 minuter mitt i ugnen.
  5. Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Stjälp försiktig upp den gräddade kakan på bakplåtspappret och ta bort det papper som kakan bakades på. Pensla med lite vatten om pappret inte vill släppa.
  6. Vispa äggulor och socker fluffigt till fyllningen.
  7. Rör ut maizenan i flädersaften.
  8. Koka upp grädde, vispa ner saften och vispa tills blandningen tjocknar. Rör ner krämen i äggblandningen.
  9. Känns inte krämen tjock nog så häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud under vispning tills den tjocknar. Låt svalna.
  10. Bred ut krämen på sockerkakan. Skiva jordgubbarna tunt och fördela över kakan. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en rulltårta.
  11. Blanda strösocker och karamellfärg till ett jämnt färgat rosa socker. Lägg ut sockret på en plåt och rulla runt tårtan tills den är täckt med rosa socker.
  12. Skär rulltårtan i skivor och garnera med blommor och bär.

Kommentarer (2)

  • texan 7 november 2008

    toppengod och somrig!!

  • jane_tindra 11 maj 2009

    Kanon god!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.