Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädersorbet

 
Skriv ut

Denna sorbet ska du passa på och göra när flädern står i full blom. Fläder är en doft/smak som hör den svenska sommaren till. Receptet ger dig ca 1 liter så du inte behöver snåla när du ska äta den. Vill du prova något nytt gör du en jordgubbssoppa och serverar tillsammans med fläderblomsorben som en mellanrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet och lägg i blomklasarna Skala citronen, ta bort alla kärnor och skär den i små bitar Lägg citronbitarna i vattnet och låt sjuda med i 15 minuter Ta bort kastrullen från plattan och låt stå och dra i 15 minuter Sila avkoket Tillsätt sockret och vispa tills det löst sig
  2. När saften svalnat är det dags att frysa den Vispa äggvitan och vänd ner den när sorben börjar att stelna
  3. Servera denna sorbet med en färgrik sås av jordgubbar eller hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.