Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk med räkor och jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ursprungligen ett recept från Filipinerna där fläsk samsas med räkor och jordnötssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i 1½ cm stora bitar.
  2. Skölj och kärna ur chilin under rinnande kallt vatten. Dela den i bitar och mosa den i en mortel.
  3. Häll 2½ dl vatten i en kastrull. Tillsätt köttet, chilin, salt och peppar och låt det sakta sjuda i 15 minuter under lock.
  4. Skala och hacka löken och vitlöken. Stek löken i oljan tills den är mjuk, tillsätt vitlöken och stek ytterligare tills löken är gyllenbrun.
  5. Rör ner jordnötssmöret och buljongen från köttet, tillsätt gurmejan och koka såsen tills den tjocknar. Smaksätt med soja och mer salt och peppar om så behövs.
  6. Rör i räkorna och låt dem koka några minuter. Lägg i köttet och blanda om ordentligt. Skiva salladslöken och rör ner hälften av den.
  7. Häll upp rätten på serveringsfat och strö över resterande salladslök.
  8. Garnera med den röda paprikan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.