Ursprungligen ett recept från Filipinerna där fläsk samsas med räkor och jordnötssås.
Instruktioner
- Putsa köttet och skär det i 1½ cm stora bitar.
- Skölj och kärna ur chilin under rinnande kallt vatten.
Dela den i bitar och mosa den i en mortel.
- Häll 2½ dl vatten i en kastrull. Tillsätt köttet, chilin, salt och peppar och låt det sakta sjuda i 15 minuter under lock.
- Skala och hacka löken och vitlöken. Stek löken i oljan tills den är mjuk, tillsätt vitlöken och stek ytterligare tills löken är gyllenbrun.
- Rör ner jordnötssmöret och buljongen från köttet, tillsätt gurmejan och koka såsen tills den tjocknar.
Smaksätt med soja och mer salt och peppar om så behövs.
- Rör i räkorna och låt dem koka några minuter. Lägg i köttet och blanda om ordentligt. Skiva salladslöken och rör ner hälften av den.
- Häll upp rätten på serveringsfat och strö över resterande salladslök.
- Garnera med den röda paprikan.
Publicerat den
30 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar