Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk och -filé på pinne med fänkålsrubb

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Rimmat fläsk ger fin sälta i kombination med mör fläskfilé. Genom att förkoka det behöver du bara hålla koll på att filén blir färdiggrillad. Gott ihop med fänkålsrubb! Använd buljongen som blir efter fläskkoket till en god ärtsoppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg träspett i blöt. Skär bort svålen på fläsket. Skala löken. Lägg fläsket, löken, lagerblad och pepparkorn i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker. Koka ca 40 minuter under lock tills köttet är mört. Ta upp och låt svalna. Skär i ca 2 cm stora bitar. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Gnid ev. in köttet med Fänkålsrubb. Låt dra 30 minuter. Varva filé och stek-/sidfläsk på spetten. Grilla runt om ca 8 minuter. Pressa över citronjuice vid servering.
  2. Fänkålsrubb Smakrik rubb som är särskilt god till fläskkött och kyckling. Att först rosta fänkålsfröna gör hela skillnaden.
  3. Rosta hela fänkålsfrön i en torr och het panna. Stöt dem med anis och svartpepparkorn i en mortel eller mixa i en liten matberedare. Blanda med finrivet citronskal och finskuren koriander. Gnid in spetten med rubben ca 30 minuter före grillning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.