Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk- och grönsakswok

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hoppa inte över denna möra och magra kötträtt som är gjord på fläskkött och nudlar. Den kan serveras vardag som helg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i tunna skivor. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Blanda ingefära, rosmarin, soja, plommonsås och färskpressad citronsaft. Lägg ner köttet i marinaden och se till så att allt kött är täckt. Marinera i kylen en timma eller över natten.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull och tillaga nudlarna enligt paketets anvisningar. Låt nudlarna rinna av väl. Skölj och ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skölj morötterna och skär av ändarna. Ansa sellerin och skiva den tunt. Ansa och strimla paprikan.
  3. Hetta upp en teflonwok eller en stor teflonstekpanna på hög värme. Låt köttet rinna av och spara marinaden. Bryn köttet tills det är gyllenbrunt, ca 3 minuter.
  4. Skölj majskolvarna i kallt vatten, låt dem rinna av. Tillsätt grönsakerna till woken. Bryn under omrörning tills grönsakerna är nästan färdiga, 4-5 minuter. Tillsätt marinaden i woken, låt det sjuda i en minut. Servera med nudlarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.