Hoppa inte över denna möra och magra kötträtt som är gjord på fläskkött och nudlar. Den kan serveras vardag som helg.
Instruktioner
- Putsa köttet och skär det i tunna skivor. Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor. Blanda ingefära, rosmarin, soja, plommonsås och färskpressad citronsaft. Lägg ner köttet i marinaden och se till så att allt kött är täckt. Marinera i kylen en timma eller över natten.
- Koka upp vatten i en stor kastrull och tillaga nudlarna enligt paketets anvisningar. Låt nudlarna rinna av väl. Skölj och ansa purjolöken och skär den i tunna skivor. Skölj morötterna och skär av ändarna. Ansa sellerin och skiva den tunt. Ansa och strimla paprikan.
- Hetta upp en teflonwok eller en stor teflonstekpanna på hög värme. Låt köttet rinna av och spara marinaden. Bryn köttet tills det är gyllenbrunt, ca 3 minuter.
- Skölj majskolvarna i kallt vatten, låt dem rinna av. Tillsätt grönsakerna till woken. Bryn under omrörning tills grönsakerna är nästan färdiga, 4-5 minuter. Tillsätt marinaden i woken, låt det sjuda i en minut. Servera med nudlarna.
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar