Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk och Kalvsylta

(1 kommentar)  
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Denna kalvsylta har min Mor gjort till vår familj sen jag var liten, och som varit en självklar ingrediens på vårt julbord genom åren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola snabbt av köttet med hett vatten.
  2. Koka upp vattnet och lägg i köttet. Ge det hela ett hastigt uppkok, skumma väl och sätt till saltet, pepparkornen, löken, späckad med nejlikorna samt moroten. Låt köttet sakta koka, sjuda 1 1/2-2 timmar, eller tills köttet är väl kokt.
  3. Skölj gelatinbladen och lägg dem i kallt vatten. Ta upp köttet, låt det kallna och skär det därefter i små jämna tärningar eller hacka eller mal det i köttkvarn.
  4. Lägg tillbaka köttbenen och låt dem koka i spadet ytterligare en stund. Spadet blir därigenom simmigare. Sila ifrån benen och häll spadet åter i grytan. Lägg i köttet och låt det koka en stund. Sätt till peppar och ättika och smaka väl av blandningen som bör vara mycket stark.
  5. Krama ur gelatinbladen, lägg i dem och rör tills de löses upp.
  6. Häll upp syltan i en eller flera vattensköljda formar och låt de stelna.
  7. Obs! Syltan bör ej serveras samma dag den är gjord. Lossa syltan från kanten och stjälp upp den på ett fat.
  8. Servera syltan med inlagda rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gds877 27 augusti 2009

    Äntligen ett recept med ättika det brukar min mamma ha i när hon gjorde kalvsylta. Detta ska jag pröva.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.