Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläsk och lök piroger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 18 minuter
Skriv ut

Goda piroger med Lettiskt ursprung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250*. Deg: Smält margarinet och tillsätt mjölken, varm till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke, rör ut med vätskan, tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och det lätt vispade ägget. häll ner vetemjölet. Arbeta degen smidig med degkrokar. Låt jäsa ca 30 min.
  2. Fyllningen: Tärna fläsket och löken väldigt fint och blanda med kryddorna. Kavla degen tunt max 0,5 cm, tag ut rundlar med mått ca 10 cm i diameter. Lägg en sträng fyllning på mitten. Vik ihop och tryck till runt kanterna, böj till ett horn. Lägg på bakplåtspapper med skarven neråt. Låt jäsa ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 min, 250 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • DrDryg 31 oktober 2011

    Är uppvuxen med den här typen av piroger. Gör jag dem själv nu för tiden byter jag gärna fläsket mot en mix av knaperstekt bacon, kassler, stekt purjolök eller gul lök med lite vitlök och en gnutta ost. Kanongott! De flesta är något skeptiska till konceptet men när man väl fått dem att smaka brukar det bli mycket nöjda miner.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.