Instruktioner
Be att få läggen knäckt och fråga samtidigt om den behöver vattenläggas innan kokningen. Lägg den i en gryta och häll på så mycket vatten att det täcker läggen. Koka upp den och skumma väl. Tillsätt sedan pepparkornen och löken delad i klyftor. Sjud under lock tills köttet är mört, ca ett par timmar. Ta upp läggen och skär bort svålen och det mesta fettet. Köttet skärs i skivor. Lägg det i litet av spadet och värms upp.Rotmos: Skala och skär kålroten i skivor och lägg dem i spadet som finns kvar. Låt koka 1/2 timme. Tillsätt skalad och skuren potatis och låt allt koka tills det är mjukt. Mosa med elvisp eller i matberedare. Späd moset till önskad konsistens. Krydda med nymald kryddpeppar och vitpeppar och eventuellt lite salt. Servera med senap!
Har ätit fläsklägg med rotmos i dag. Superbt. Har lagt in en bild, hoppas du inte misstycker. Yngve
Detta åt vi igår, och det smakade precis som mamma gjorde det :) Rykande åtgång dessutom.