Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé à la Jakob

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod variant på flygande Jakob, gjord på fläskfilé och crème fraiche smaksatt med chili och paprika som gratineras med banan, bacon och jordnötter. Servera med ris blandat med gröna ärtor och en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skär filén i skivor ca 2 ce och stek 2-3 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar. Dela champinjonerna och stek dem i lite matfett.
  3. Lägg fläskfiléskivorna och svampen i en ugnssäker form. Vispa ihop mjöl, matlagningsgrädde, crème fraiche, chilisås och italiensk salladskrydda och bred blandningen över köttet. Sätt in formen i mitten av ugnen i 20 minuter.
  4. Knaperstek baconet och tillsätt de skivade bananerna. När ca 5-10 minuter av stektiden återstår, tillsätt bacon och bananer och blanda lite försiktigt. Strö sedan jordnötterna över och gratinera färdigt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gurgelfranz 24 januari 2010

    Provad detta igår, blev helt ok men jag gör nog hellre en klassisk Jacob än detta. Jag tyckte nog att den väldigt skarpa creme fraichen dominerade bort den annars underbart goda chillisåsen. Dock en stark 3:a. Tack för receptet!

  • Tessankj 2 april 2010

    Jag tog bort bananerna eftersom jag inte äter det och la i baconet samtidigt som det andra. Tog lite mindre mjöl då jag gillar en mer rinnig sås. Blev kanon gott!!! Tyckte det var minst lika gott som den traditionella flygande jakob. Även åttaåringen åt så han knappt kunde gå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.