Underbart gott, min favorit när det gäller recept på fläskfilé! Man njuter av varje tugga!!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och koka potatis (eller råstek).
- Skär fläskfilén i lagom tjocka skivor. Blanda mjöl, salt, peppar och vänd köttskivorna däri. Hetta upp smöret i en (ugnsfast) stekpanna och stek köttet på medelhög värme i ca 2 min på varje sida.
- Lägg i ugnssäker form och sätt in i ugnen.
Låt köttbitarna steka färdigt i mitten av
ugnen i ca 5 min.
- Sås: Smält lite smör i en kastrull på medelvärme. Vispa i mjöl och tillsätt grädde, ketchup och chilisås. Låt det koka upp och tag sedan av kastrullen från plattan. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg två köttbitar på ett lager med sparris. Toppa med räkorna. Ringla såsen över.
Publicerat den
18 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar