Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé Albarine

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

I gratängen är det bl.a. färska champinjoner, rökt skinka och portvin.

Ingredienser

Instruktioner

Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen. Bryn köttet i smör hastigt på båda sidorna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett smort, ugnssäkert fat och låt det kallna. Skölj purjolöken och skär den i tunna skivor. Hacka de färska champinjonerna grovt och skär skinkan i små tärningar. Smält 2 msk smör i en stekpanna och låt purjolöken puttra däri utan att få färg, ca 5 min. Tillsätt svamp och skinka, öka värmen något och fräs allt tills all vätska kokat bort. Rör ut potatismjölet med portvinet och blanda ner det i fräset. Låt det koka upp under omrörning och ställ det sedan att svalna något. Rör ner persiljan och smaka av. Fördela fräset ovanpå köttet och strö riven ost över. Gratinera i 250 grader ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.