Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé baconbus Fläskfilé baconbus Fläskfilé baconbus
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God gratäng med fläskfilé, svamp och bacon och en god sås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
  2. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
  3. Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
  4. Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (246)

  • gottsomsatan 18 februari 2008

    Testade detta recept i lördags, och det smakade kanooon. Var liite sparsam med senapen, och rev över stark "Brännvinsost". Vi fes i kör efteråt, men det var det värt! :-) Högsta betyg!

  • gottsomsatan 18 februari 2008

    Ps..Det räckte bara till 2 pers, och vi valde bort pastan..

  • maisac 23 februari 2008

    Otroligt gott! Min störs´ta smakupplevelse på länge! Jag hade nog lite tur med avvägningen senap, kalvfond och kryddor, för så duktig är jag inte att jag nästan får hjärtsnörp, ens av ett ypperligt recept som detta!

  • maddes08 24 februari 2008

    mums vilken god maträtt!!!! Så enkel att göra och så gott. Vi älskar bacon, så vi tog ett till paket =)

  • delikat 26 februari 2008

    Högsta betyg! Jättegod maträtt som jag gärna gör igen. Jag använde en ask färska champinjoner, i stället för en burk konserverade.

  • whiskywebben 27 februari 2008

    Högsta betyg från mig också! Jag använde mig av druvans whiskysenap, vart en höjdare!

  • Prima 29 februari 2008

    Vad spännande, liknar mitt recept sinkadus en aning. Måste testa ditt med tror jag : )

  • hjorth159 29 februari 2008

    jättegott

  • Hjotrongull 2 mars 2008

    Jättegod gratäng! Såsen var supergod med knaperstekt bacon i!!!Istället för pasta åt vi potatisklyftor till!!

  • Teareyes 4 mars 2008

    Åh, så gott! Jag använde 4% grädde, o det var jättegott! så jag kan bara tänka mig vad gott det skulle ha varit med lite fetare.... Jag gjorde oxå klytftpotatis till. Mums!

  • bellan68 6 mars 2008

    Oj vad gott det var!! Riktig fest måltid.. Jag tog mer grädde och mjölk, vill ha lite mer sås. En favorit bland mina recept nu..

  • Nattugglan 7 mars 2008

    hej jag undrar kalvfond e det kalvbuljon och hur mycket ska det vara ungefär

  • ulrgor 7 mars 2008

    Jättegott recept! Gjorde det på tjejkvällen innan i veckan och det var succe. Idag ska sambon göra den på sin killkväll. Kalvfond är typ flytande buljong. Gör mycket för smaken i grytor och dylikt. Jag tog några matskedar kalvfond (gjorde dubbel sats).

  • sandra85a 11 mars 2008

    supergott. hela familjen gillade denna rätt, till och med min son som är så matkräsen. Tack för receptet!

  • nommeryd 14 mars 2008

    En femetta, som alla åt av. Även min kräsne son Vilmer... fast han gjorde tummen ner ;-)

  • MrVan 17 mars 2008

    Gott!! Funkar perfekt

  • Lorentzon 20 mars 2008

    Denna rätt var väldigt god. Jag gjorde den med klyftpotatis. Jag kommer att göra den mer . Kerstin Lorentzon

  • Soulsister 20 mars 2008

    Mums! Tack snälla :)

  • Kockarna 23 mars 2008

    Jättegod verkligen! Men jag trodde det mer skulle bli som en gratäng som höll som ihop, nu blev det liksom kött och så sås till, den blev så rinning, ska den vara så eller gjorde jag nåt tokigt? Hur ska man göra för att få den mindre rinnig, helt utan att använda redning? Kan man ta ngt annat än bara grädde, t.ex. creme fraiche, som är lite fastare?

  • Kockarna 23 mars 2008

    Skulle en Creme bonjour cuisine Fransk senap och örter kanske gå att använda att blanda med grädden för att det ska bli mindre rinnigt?

  • jabdah 23 mars 2008

    Supergott!

  • puttel 23 mars 2008

    Jättegott!!!!!!

  • florens1 24 mars 2008

    jag förstår inte varför denna rätt fått så många stjärnor. Den var god men inte så märkvärdig. Ganska alldaglig, inte så spännande. En typisk svenssonrätt. Men smaken är ju olika.

  • Lovis 25 mars 2008

    Instämmer med de andra. Gott och enkelt att göra.

  • nilla08 25 mars 2008

    Lätt att göra och helt underbart god. Kommer att göra denna flera gånger. Tack.

  • flisa 28 mars 2008

    Jätte gott++++ provade på min syster o hennes familj alla var nöjda

  • vonne 28 mars 2008

    Kanongott!!! Lättlagat och ingredienser som man oftast har hemma!!

  • tallrotsmarie 29 mars 2008

    jättegod, jag bjöd min familj och svärföräldrar på denna gratäng. de åt upp allt. tummen upp. ;)

  • Lindanemon 29 mars 2008

    Hej, nu har jag också provat Baconbus, och den blev jättegod för mig med :-) Jag lyxade till det med färsk pasta. Rekommenderas varmt!

  • eva-p 30 mars 2008

    jätte gott provade den igår, den vart uppskattad. kommer att göra den fler gånger...

  • jinxy 31 mars 2008

    Den var helt ok. Gott och mättande. Ökade på såsen lite :)

  • mariesibbis 2 april 2008

    Perfekt bjudmat, gick jättebra att förbereda. Hade klyftpotatis till, alla åt och tyckte att det var gott. Gjorde lite mer sås än vad det stod i receptet! Tack för en god måltid!

  • Judith 3 april 2008

    Mumsfillibubba!

  • moncen 4 april 2008

    Snabbt och lätt och MYCKET GOTT!!!!!!! (Jag gjorde en liten förändring tog färska champinjoner i stället och ökade på såsen) En idé, vad blir Baconbus om man byter ut tomater o champinjoner med banan o jordnötter? Ska pröva!

  • anna72 4 april 2008

    Jätte gott!!! Jag använde Havregrädde istället och det fungerade alldeles utmärkt!!!

  • angelgirl 4 april 2008

    jag provade detta, de va jättegott, de blir det många gånger till //Johanna

  • syrran 6 april 2008

    Smidig bjudrätt, snabb, lättlagad och god. Tummen upp.

  • stinget 7 april 2008

    Mycket god och lättlagad rätt Tack för receptet.

  • karinnygren 13 april 2008

    Den här gick hem hos hela familjen!

  • malisg 15 april 2008

    supergott, vi ökade på såsen lite. sen åt vi såsen med sked det sista. mmm så gott

  • bakakaka 20 april 2008

    Jättegott. Verkligen. Ökade mängden sås lite och hade jasinris till.

  • Tropp 20 april 2008

    Jättegott!

  • 030606 26 april 2008

    Gick lätt och snabbt och blev helt underbart god. Kan inte bli mycket godare.

  • Elsa1 29 april 2008

    Kanongott, jättebra bjudmat, tog basmatiris till istället.

  • frucaos 1 maj 2008

    Gott, men tror jag vill byta ut tomat mot banan nästa gång. Vi serverade det med jasminris och lättkokt brocolli.

  • trampolin 4 maj 2008

    Gott!

  • dillan 8 maj 2008

    Supergod. Jag la även i lite banan och purjolök. Och mildas 4% grädde gick alldeles utmärkt att ha till. Kommer att göras fler gånger.

  • flisa 11 maj 2008

    Ja kan bara säga jätte gott tyckte vi alla som åt oss mätta lagt till favorit recept

  • Annlis 19 maj 2008

    Hej! Har provat din Baconbus och den blev kanongod. Hela familjen gillade den. Ändrade till färska champinjoner istället för på burk. Tack så mycket.....

  • bodilla 25 maj 2008

    Mumsfillibabba! Dög gott som födelsedagsmiddag på en 15-årsdag!!! Tack o bock! /Bodilla

  • anisko 15 juni 2008

    Verkligen gott och samtidigt enkelt att göra. Denna rätt ska jag bjuda på vid ett annat tillfälle. Har provat andra recept och varit besviken men det här levde upp till förväntningarna! Jag tog lite idealmjöl i såsen innan jag hällde över den i formen, blev lagom konsistens.

  • thessa77 26 juni 2008

    Jätte gott, liknar lite av flygande jacob, men kommer absolut tillaga det igen

  • corvette 8 juli 2008

    väldigt gott kommer att göra den här rätten fler gånger

  • NetteR 13 juli 2008

    Verkligen supergott. Alla i familjen tyckte om det. Använde banan i botten istället för tomater och detta kommer tillagas fler gånger. Ett kanongrundrecept som kan varieras i det oändliga :-)

  • gottgris 28 juli 2008

    Enkelt o gott

  • UllaC 1 augusti 2008

    Jag lagade din Fläskfilé Baconbus nu i em. Den blev väldigt omtyckt, så den lagar jag fler gånger. Men jag stekte färska champinjoner, ökade mängden sås, hade jasminris till. Hade Kikkoman soja på riset och sweet chili vid sidan om. En klar femma!!!

  • JennyV 2 augusti 2008

    Åt denna rätt hos mamma igår och det var mumma!! Ska helt klart laga den själv någon gång! Skulle säkert vara lika gott att använda kyckling istället för fläskfile?!!

  • mejolina 7 augusti 2008

    Supergott!!! Kommer att tillaga med jämna mellanrum. Tack!!! =)

  • linnet 10 augusti 2008

    Supergott !! Och så himla enkelt att göra. Vi valde ris till mmmm... Ja detta hamnar på favisrecepten =)

  • Teareyes 14 augusti 2008

    Mums! Det här var jättegott! Den kommer snart på bordet igen!

  • Annette48 22 augusti 2008

    Måste säga att det va JÄTTE GOTT! Tyckte kanske att de va lite för lite sås.Nästa gång ökar jag nog mängden grädde...!! Men den kommer jag o göra fler gånger absolut!!

  • evahellstrom 31 augusti 2008

    Jättegott, tyckte stora som små.

  • tiapia 10 oktober 2008

    Det här var riktigt gott. Har lagat det två gånger. Den senaste gången använde jag mager (12%) grädde och det blev inte alls lika bra.

  • tiapia 10 oktober 2008

    Det här var riktigt gott. Har lagat det två gånger. Den senaste gången använde jag mager (12%) grädde och det blev inte alls lika bra.

  • tiapia 10 oktober 2008

    Det här var riktigt gott. Har lagat det två gånger. Den senaste gången använde jag mager (12%) grädde och det blev inte alls lika bra.

  • raffa 18 oktober 2008

    JÄTTEGOTT !!! Jag dubblade såsen, då jag såg att det var en annan här som tyckte det var för lite sås. 5 points ifrån oss. Tonåringar samt vår 9 åring älskade detta. Blir flera gånger !! Tack för recept.

  • berntolof 29 oktober 2008

    Jättegott!!! Gör just nu ännu en omgång men ska dubbla såsen. Den gjorde stor succe'. Bernt0lof

  • Disen 22 november 2008

    Åt det igår och det var supergott. Gjorde lite mer sås och hade mer bacon i. Tackar

  • Tozza 14 december 2008

    Åt det här igår, men då min dotter är mjölkprotein allergisk så blev det havregrädde istället, så att hon oxå skulle få lite sås. Vi hade pommes och sallad till och det var mkt gott! Kommer definitivt lagas här hemma igen.

  • whiskywebben 27 december 2008

    Trivsam och god på alla vis. Blir perfekt nu till nyår när man får mycket gäster. Dubbla såsen är också ett bra tips som sagt.

  • marielotta 1 januari 2009

    Hej, Tack för receptet. Alla i familjen var glada och nöjda. Som många andra så gjorde jag mer sås och hade färska champinjoner. Kommer att göra detta fler gånger.

  • Kockarna 4 januari 2009

    Vi har gjort denna två gånger nu och tycker den är väldigt god. Dock blir såsen vääääldigt rinning, vi skulle vilja ha den lite tjockare och gräddigare liksom. Vad kan detta bero på, är det tomaterna som gör att det blir mer vätska tror ni?

  • mejliz 10 januari 2009

    riktigt god var den! Jag hällde i lite maizena för att göra den något tjockare. Fantastiskt också som bjudrätt allt sköter sig själv =) Kram och tack för ett nytt recept

  • yxza 11 januari 2009

    Min sambo gjorde detta i fredags och det var verkligen gott. Mycket mör filé och mumsig sås. Vi hade mer grädde i och färska champisar. Hasselback potatis rekomenderar jag till...

  • Gourmet-Ia 19 januari 2009

    Mycket gott och enkelt att göra. Ett recept jag säkert kommer att använda mig av fler gånger.

  • joctee 25 januari 2009

    Smaskens. Gästerna var jättenöjda. Det var många goda smaker.

  • Lilloo 1 februari 2009

    Har egentligen bara två ord att säga och det är suveränt gott. En solklar 5:a

  • eelg 3 februari 2009

    Kan tyvärr inte hålla med om att detta skulle vara någon succé.. Tråkigt och "vanligt" skulle jag vilja kalla det.. Många olika smaker och därför svårt att få något ordentligt grepp om det hela..

  • Hjalt 4 mars 2009

    Hur mycket fond ska det egentligen vara?

  • loppan35 7 mars 2009

    SUVERÄNT GOD var denna gratäng..får helt klart en 5 i betyg av mig och alla som åt av den. Tack för ett gott recept!! :-)

  • sirnorrlandsguld 13 mars 2009

    Jätte god, fast jag var lite skeptisk till tomaterna till en början. Vi åt den med potatis noisetter och det blev bara så gott till.

  • loxis 19 mars 2009

    Gjorde detta recept igår, men oj va gott det var! Jag uteslöt tomaterna av den enkla anledningen att jag helt enkelt inte tycker spec mycket om det i mat. Jag tyckte det blev lite lite sås, så jag tillsatte mer grädde och kalvfond + att jag redde av med lite mjöl så såsen blev lite tjockare. Sås är gott! =) Jag serverade kokt potatis till. Högsta betyg från min familj!

  • stinget 22 mars 2009

    Hejsan! Lagade "din rätt" i går till födelsedagsmiddag. Blev mycket uppskattad. Relativt enkelt att göra men mycket god. Tack för ett bra recept. Hälsningar Elisabeth

  • gustav1234 23 mars 2009

    Kanske något till på söndag??

  • nette109 9 april 2009

    Ja, vad ska man säga? FANTASTISKT!!! Alla som åt , njöt av ytterligare en variant av gratinerad fläskfilé:) Superbt!!!

  • Dreamhyperneo 14 april 2009

    Provade denna fläskfilé och tyckte den blev grymt god. Mycket uppskattad av familjen.

  • brizze 27 april 2009

    gjorde den på jobbet i söndags alla njöt :)

  • Siw-Britt 26 juni 2009

    Toppengott, smaskig rätt som jag gör "ofta". Mera sån´t

  • renta 27 juni 2009

    Helt UNDERBAR......! Våra gäster åt o åt o Mmmmm:ade hela tiden . Blev en totalt lyckad bjudning tack vare den "busiga Filén" // Renta

  • bengtgittan 5 juli 2009

    Detta har blivit en favoriträtt när vi har gäster. Tack för ett mycket bra recept.

  • Dansmyran 22 augusti 2009

    Jättegott. Gjorde den i dag men använde fläskschnitzel ( grovt strimlad ) eftersom det var det som fanns i frysen :D. Gick jättebra det med. Gott, snabbt och enkelt.

  • mammis 5 september 2009

    Fantastiskt gott En femma

  • janstorm 5 september 2009

    En kanonbra rätt, lätt att göra och jättegod!!! Tack,!

  • halen6966 13 september 2009

    Gjorde denna rätt i går kväll, jag, min man och vänner tyckte att den var super god. Rekomenderas!!!

  • karin_eugenia 14 september 2009

    men attans vad gott!!! Rekomenderas!!!

  • cuta 18 september 2009

    lätt och jättegott

  • kawil1 20 september 2009

    Mycket god och lättlagad fläskfile, uppskattades av hela familjen

  • Matmarre 21 september 2009

    Supergott, den uppskattades av alla. Denna rätt kommer att göras många gånger

  • zorpan 2 oktober 2009

    Så himla gott, kommer att göra den många gånger.

  • propp 4 oktober 2009

    Gjorde klyftpotats till och det blev så himla gott!!

  • monicadanell 11 oktober 2009

    Hej gjorde fläskfile baconbus igår kanon gott 5 poäng är den värd monica

  • Viffslan 17 oktober 2009

    Otroligt gott! Vi år det med hemmagjorda klyftpotatisar. En rätt att bjuda sina vänner på.

  • ulricar 1 november 2009

    Bjöd på detta i helgen. Av en ren olycka kokade potatisen sönder och jag fick göra ett gott mos till gratängen. Det var kanongott till! Kommer att göra detta fler gånger. Tack

  • anluk 8 november 2009

    Åh så underbart gott!!!! Följde receptet till punkt och pricka förutom att jag hade färska champinjoner istället för burksvamp. Serverade pasta till men nästa gång ska jag prova med klyftpotatis.

  • lena4 22 november 2009

    Säger bara GOTT GOTT GOTT. En stark 5-a i betyg. Lena

  • Lena 28 november 2009

    Hej! Vi åt denna kanon rätt i går och den var helt underbar. Så vi ger dig fem stjärnor för denna rätt. Mvh// Lena med familj

  • Lippe70 28 november 2009

    Hejsan! Underbar doft när vi lagade rätten, och en superb smak när vi åt!!! Denna rätt kommer självklart att lagas flera gånger. Tack :)

  • onico 24 december 2009

    det var väldigt gott

  • karina46 25 december 2009

    mumma ska vidare befodra denna rätt

  • MumsMums1979 29 december 2009

    Tusen tack för receptet. Mycket gott!!!

  • EKC6150 10 januari 2010

    Busgott. Jag fläskar till med 5 stjärnor i betyg. Alla i familjen gillade den här rätten.Tack för receptet mvh Jocke

  • Gyllensparv 14 januari 2010

    Den var kul att tillreda även för en novis som jag, och så tycker jag att den blev väldigt lyckad och god. Har en fråga hur mycket kalvfond skall man ta? Jag chansade med två msk. och tycker att det funkade bra. Skall göra den igen snart, men har tänkt mig att ta klyftpotatis till istället för pasta, det borde väl funka.

  • Luzy 19 januari 2010

    Detta låter mums, tänker göra den. Men utan tomat i botten, i ställe en tomat sallad till . har ett recept som jag använder då och då (ska ladda ner de med bild så man kan se.Arnelie

  • Christer_76 24 januari 2010

    Hej. Jag har testat med fläskfilè och det var super gott. Jag kan rekomendera alla att testa detta recept. Jag har även prövat med kycklingfilè och ris det med väldigt gott resultat. Skickar med en bild på detta. tack för ett super gott recept

  • Luzy 27 januari 2010

    Hej Här är salladen till gratängen. 5 påeng till gratängen.

  • Carolair 29 januari 2010

    Har gjort denna rätt vid ett par tillfällen. Den är jättegod! Har gjort både med och utan vitlök och det funkar bra vilket som. Har heller inte kalvfond hemma, men använde kalvbuljong istället och det har fungerat bra. Detta har nu blivit en ny favorit i vårt hushåll. Tack så mycket för receptet!

  • tantmalla 6 februari 2010

    Jösses,en stor stjärna för den här rätten. Vi lade till lite hackad röd paprika. Ungarna vart helt frälsta. Det här blir definitivt en favorit i repris!!!

  • EEX 12 februari 2010

    Enormt smakrik och lätt att "slänga ihop"-maträtt. Självklar på menyn numer.

  • asaedetun 13 februari 2010

    Det var en fantastisk god maträtt, tack för detta recept...kram Åsa

  • eal1 15 februari 2010

    Fantastiskt god och enkel rätt!

  • sweetemsan 15 februari 2010

    Underbar jag hade kyckling och röd paprika i det går lika bra att använda vanlig senap mums:) tack så hemskt mycket

  • gilla-57 27 februari 2010

    Mycket god gratäng alla jätte nöjda tack för receptet

  • ylwa 9 mars 2010

    Tack för en god middag. Det blev en lyckad middag p.ga ditt recept. Reckomenderar detta varmt. //Ylwa//

  • camillacato 14 mars 2010

    Kanongod, rekommenderas varmt. Hela familjen tyckte den var jättegod t om barnen åt med god aptit.

  • GodBraMat 19 mars 2010

    Kanongott!!! Har bjudit på detta två gånger, lika omtyckt av alla.

  • elkelein 19 mars 2010

    Perfekt LCHF-rätt! Jättegott!

  • winwap 19 mars 2010

    Väntar med spänning på att tillreda rätten, den måsta vara jättegod!! - Nina

  • mr_dragonfoot 20 mars 2010

    En mycket god och lyckad maträtt. Med ett glas rödvin och en hemgjord snaps av johannesört till kan det inte bli mycket bättre. Ett stort tack ;) (Jag drog ner på senapen en smula till en tesked och hade färska champinjoner)

  • rea 21 mars 2010

    Mycket, mycket gott och smidigt att tillaga. Detta skall jag bjuda på flera gånger. Kommer nog att bli en favorit i recept pärmen. Rekommenderas varmt.

  • emelie-hansson 24 mars 2010

    En riktigt god maträtt! Rekommenderas varmt.

  • stenbom62 26 mars 2010

    Den blev uppskattad och nu har jag nallat den till min kokbok :-)

  • christincarlsson 29 mars 2010

    detta va riktigt gott :D

  • lul 8 april 2010

    gjorde den för några dagar sen. blir i morgon igen. blir en stor så vi kan äta på söndag också. Tack för ett bra recept

  • Nojjan69 16 april 2010

    Jättegott !! Kommer göras fler ggr !!!

  • nortish 20 april 2010

    Tackar så hjärtligt! Riktigt krämig och fin rätt.

  • Vivecal 27 april 2010

    Detta var supergott. Bjöd på detta på en tjejträff. Jag fick många ++++++ Tack för receptet.

  • danestani 3 maj 2010

    Det var jättegott. Uppskattades av alla. Bytte dock burkchampinjoner till färska champinjoner istället.

  • hedvig25 5 maj 2010

    Supergott ! Kommer att göra den igen många gånger.

  • tarzan-76 14 maj 2010

    Jättegott, tack för tipset!

  • sessa79 16 maj 2010

    jättegott .. men som övriga skriver.. behövs göras mer sås .)

  • Frigo 27 juni 2010

    För er som vill ha mer sås: Öka på smaksättarna samt grädde.

  • carina-50 17 juli 2010

    toppengott

  • kantomen 6 augusti 2010

    gott

  • sparta 15 augusti 2010

    Mycket gott ! Tack för receptet.

  • lenasj65 16 augusti 2010

    Enkelt o jättegott! Blir fler ggr! :)

  • lena4 23 augusti 2010

    Gott Gott Gott.

  • jullan73 31 augusti 2010

    Det här ska jag prova...

  • vojan81 3 september 2010

    Jättegott! Har blivit en helgfavorit här hemma.

  • jarrow99 4 september 2010

    Kanon god brukar själv göra en turbo version av denna i stekpannan.. mums.

  • GoldenHeart 18 september 2010

    Verkligen en supergod gratäng! Tack för receptet! :)

  • Guhawi 23 september 2010

    Mycket smarrigt. Hela familjen åt med god aptit.

  • christincarlsson 27 september 2010

    Gott

  • FruEdin 5 oktober 2010

    Lagade detta idag. Jättegott tyckte både jag och dom andra i familjen!

  • Whoopee 9 oktober 2010

    Ooooo - så gott! :-)

  • zudette 22 oktober 2010

    Toppen! En självskriven 5-poängare! Vi valde dock att ha färska smörfrästa champinjoner i vår baconbus! Supergott!

  • shage 24 oktober 2010

    Super god. Det här kommer lagas igen

  • MathildaJerner 9 november 2010

    Mycket gott och lättlagat! Tack för receptet.

  • Cassiopeya 9 november 2010

    Supergott och enkelt. Perfekt =)

  • simfel 14 november 2010

    Enkelt och mycket gott!

  • kimytt 15 november 2010

    Så jädrans god rätt!! Mycket enkel att göra och en stor hit i familjen. Jag skippade championerna men det gick bra ändå, riktigt gott!! Tack för att du ville dela med dig av receptet!

  • Eveliinaa 8 december 2010

    Underbart god fläskfile! som pasta älskare är detta en klar favorit :)

  • tezz22 9 december 2010

    Detta var så otroligt gott! Lättlagat och inspirerande! Vi ville verkligen prova något nytt denna gången och så hade vi alla ingredienserna hemma. Tusen tack för detta recept! :) Yummy...

  • mejliz 14 december 2010

    Väldans gott. denna gången provade jag att servera mos med sötpotatis och palseternacka till super!!! =)

  • Metbacksfru 16 december 2010

    Ett jättesmarrigt recept!!! Och så enkelt att göra också vilket uppskattas när man har brått o är hungriga! / Eva

  • soccermum 21 december 2010

    Jättegott! Tack så mycket :) Sonen tyckte iofs bara att den var ok och dottern ville inte ha den fler gånger men jag ger betyg efter mina smaklökar, dvs femma +++ :D

  • sjodinmaria 31 december 2010

    Mycket gott, och enkelt! Det här kommer jag göra fler gånger!

  • costre 2 januari 2011

    Klockren! Enkel och supergod. Vi blev några stycken så jag skalade upp receptet till ett kilo fläskfilé, fungerade utmärkt. Ingen risk att det blev brist på sås! Kommer göra denna många gånger till :)

  • Evia 3 januari 2011

    Tack för detta goda recept. Blev poppis i hela familjen. Kommer att göra detta många gånger. Trevlig fortsättning på det nya året. Evia

  • ullafr 7 januari 2011

    Hej! Din maträtt fick högsta poäng av mig med gäster jag serverade ris till M.v.h.

  • Pinglan67 8 januari 2011

    Gjorde denna rätt igår kväll.ALLA tyckte det var jättegott!!!

  • Caisa77 8 januari 2011

    Mycket gott :-) Det blev avundsjuka blickar på jobbet kan jag säga.

  • cayman 13 januari 2011

    Ja detta var en verklig fullträff. Alla i familjen verkligen älskade det!! Kan inte bli annat än MVG.

  • milla-76 17 januari 2011

    Jag tyckte det var godkänt. men inte mer en så. Min man tyckte dock att det var riktigt gott.

  • lismat 13 februari 2011

    Kanongott!! Det kommer vi att göra fler gånger!!

  • lejon65 18 februari 2011

    Älskar denna rätt, både till vardag och fest.

  • leenor4 5 mars 2011

    Hej o trevlig helg!! Ska bjuda på denna rätt ikväll när vi får gäster.Om du testar kan du ju säga vad du tycker. Smidig maträtt om man vill förbereda. Är nyfiken om du har arbetsteränat i veckan. Jag är hemma i morgon, kaffe??? Karmi salami/Leena

  • shandanie 7 mars 2011

    Det här var bland det godaste jag ätit på länge!!! Älskades av hela familjen, så det kommer jag göra fler gånger! =)

  • lisaeva 10 mars 2011

    Helt underbrat god tyckte vi, kommer att använda när jag bjuder på mat

  • Foan 12 mars 2011

    Hela familjen tyckte det var jättegott! Tack för receptet:)

  • gospis 12 mars 2011

    En mycket god maträtt.Jag har pressad potatis till denna rätt.

  • Polymerwitch 13 mars 2011

    Perfekt lördagkvällsmat. Mysigt att göra tillsammans och väldigt gott. Vi hade klyftpotatis till.

  • marie28 13 mars 2011

    Tack för receptet! Det var riktigt gott, det tyckte hela familjen. Så det får vi göra snart igen!

  • svengelsk 21 mars 2011

    Jättegott. Förberedde dagen före.

  • lisaeva 26 mars 2011

    Receptet på fläskfile baconbus, gillades av mig och min man så idag ska vi göra det igen. Kanongott!!

  • flaskfile 26 mars 2011

    Suverent god uppskattad av oss alla

  • tarzan-76 30 mars 2011

    Supergott!! Familjen älskade det, hade ingen fläskfile hemma så vi gjorde med kycklingfile, det funkade också kanon. Tack!

  • anjakari 30 mars 2011

    Förbaskad god tyckte mina gäster!!! Och så enkel,tyckte jag! Karin

  • mafia 3 april 2011

    Mums Queenie! Den blir en favorit.

  • lisaeva 5 april 2011

    Blev mycket älskat av familjen.

  • kajsavarg64 22 april 2011

    Mycket gott.

  • MariiieL 18 juli 2011

    Denna har blivit en riktig favorit. Alla som smakat den här hemma har bönat och bett om receptet... Klockren! Marie

  • jebster 19 juli 2011

    Ett helt klart måste testa att laga till verkar väldigt gott lagom enkelt att tillaga och är en rätt jag gärna skulle ha på bjud middagar :)

  • LiveWire 24 juli 2011

    Herregud så gott detta var! Inte speciellt svårt att laga heller. Även min kräsna sambo (som inte gillar sås, champinjoner eller varma tomater) tyckte att det var supergott! Vi hade hasselbackspotatis till och det passade riktigt bra. Solklar femma!

  • Christina56 5 augusti 2011

    Mycket gott! Tack för ett bra recept!

  • ElsyM 17 augusti 2011

    Jättebra och inte svårt att tillaga

  • ljussken 6 september 2011

    Jättegott!! En klar femma!

  • vojan81 16 september 2011

    Detta är jättegott!!! Har gjort den flera gånger, har blivit en favorit här hemma :-) Tack för ett bra recept!

  • BarbroNelson 25 september 2011

    Hej!!! detta med lite lite ändringar var ta mig tusen det godaste vi ätit på länge det var fyra vuxna med paltkoma som satt runt bordet. Tack för en underbart god middag :)

  • kig 25 oktober 2011

    Vilken höjdare. Stort tack för att du delat med dig av detta otroligt goda recept. En solklar 5:a

  • irenduz 31 oktober 2011

    Ja, det här var en riktig höjdare! Verkligen jättegott, och är redan en storfavorit hemma hos oss!

  • kekke46 27 november 2011

    Hej! Har just njutit av din fantastig god rätt, jag rekommenderar den. Kommer att göra den flera gånger. Åker till mina favoriter. En 5 från oss här :-)

  • LiveWire 15 december 2011

    Igår gjorde jag den här rätten för tredje gången och det är så fruktansvärt gott!! Det enda jag gör annorlunda är att jag använder 5 dl grädde istället för 2,5 dl. Alla som jag har bjudit på detta har älskat det!

  • wiklund73 18 december 2011

    Mycket gott. Kommer att göra denna fler gånger.

  • a-lie 1 januari 2012

    Jättegott!!

  • Algot 15 januari 2012

    Tack för ett mycket bra recept! Verkligen gott! En klar favorit!

  • emmaharaldson 17 januari 2012

    Ååååååå, detta är en ny favorit hemma hos oss!!! Helt underbart god smak. Jag hade i lite mer grädde för att få mer sås :) Toppengott till färsk pasta!!

  • LenaGman 22 januari 2012

    Detta var kanongott!

  • peder63 30 januari 2012

    mmmm va gott det va med fläskfile baconbus...ska kolla om du har mera goda recept någon dag..tack för ett gott recept...mvh Peder i skövde

  • miramamman 4 februari 2012

    Mums vilken god gratäng. Vi äter enligt lchf och åt bara en härlig grönsallad till. Full pott.

  • goaerika 12 februari 2012

    Tack för en underbart god mat rätt.....Jag gör den med glädje.

  • Kyllemannen 17 februari 2012

    Helt outstanding !!! Serverade med pasta ..

  • aisham 6 mars 2012

    Det var gott, men inte så super duper gott som jag trodde efter att ha läst kommentarerna. Jag ger en 4:a!

  • Marita 12 mars 2012

    Denna gratäng var mycket god tyckte hela familjen. Bra att kunna förbereda på morgonen och bara ta fram ur kylen och in i ugn efter en dag på skotern ex. Tack för ett bra recept!

  • Ssm69 29 mars 2012

    "Svin"gott..! :D

  • linsay7 29 mars 2012

    Enkel och god rätt. . vi hade mer grädde och vitlök i för att det skulle bli mer sås till pastan som vi hade till.

  • appla 29 mars 2012

    Mycket god och uppskattades av både barnbarn och vuxna. tänker bjuda på den igen då den går bra att förbereda. Nissan.

  • marji 2 april 2012

    Gjorde denna gratäng och serverade pasta till. Måste säga att den blev så himla god. Något utav det godaste jag ätit. Kanonrecept

  • Ingmarie60 12 april 2012

    Gick hem hos både Stor o Liten

  • Topzy66 16 april 2012

    Tack för en kanon recept! Kommer att göras fler gånger!

  • Elizzle 28 april 2012

    Jag, precis som alla andra älskar det här receptet. Fast tycker den blir ännu godare med mer vitlök!

  • Jeanette1965 19 maj 2012

    Jättegott!! La till mer grädde bara.......

  • Lelle44 25 maj 2012

    Tack för de supergoda receptet, en klar 5:a

  • MagnusClar 5 juni 2012

    Bäst hittills bland alla recept, det här har lagats ett par gånger sedan jag hittade det! Stort tack!

  • E-son 28 juni 2012

    Jätte bra recept som jag gjort flera gånger nu men jag äter den med ris för att få upp all sås från tallriken :-)

  • bjuranna 11 augusti 2012

    Mycket gott! Gjorde dubbel sats av såsen, tycker det blev för snålt annars...

  • vsjansson 17 augusti 2012

    Jättegott. Har bjudit både släkt och vänner och alla har varit supernöjda. Tack för receptet.

  • gunnarosa 18 september 2012

    nu bor jag på island och undrar vad är Kalvfond?

  • kekke46 23 september 2012

    Hej! Igår hade jag din underbara goda gratäng, alla vill ha receptet. Såsen blir så ljuvligt god. Är en festrätt med ett glas rött till :)

  • JeanetteJK 15 december 2012

    Underbart god gratäng, den kan varieras hur mycket som helst. I dag hade vi kantareller i stället för champinjoner. Passar perfekt med bandpasta till.

  • aliice 3 januari 2013

    Väldigt god och smidig gratäng! Full pott från oss!

  • iolani 5 januari 2013

    det här receptet har blivit en av våra vardagliga favoriter!

  • gga 11 januari 2013

    Dethär var verkligt gott,det blir en favoriträtt.

  • darkand 4 februari 2013

    Mycket, mycket god! :)

  • cloudberrycandy 21 februari 2013

    Mycket god och enkel att tillaga! Kommer definitivt att lagas flera gånger!

  • atarN 3 mars 2013

    Jätte gott! Jag skippade osten men rätten var ändå en succé.

  • OSTRON 24 april 2013

    Godkänd men inte mer.Trodde det skulle vara nåt alldelens extra när jag läst kommentarerna.

  • Konde 6 maj 2013

    Testade denna idag och den va gudomlig! :D

  • Konde 6 maj 2013

    Testade denna idag och den va gudomlig! :D

  • Christina02 15 juli 2013

    Hej ny här i Mat klubben, vill ha tips på fungerande mat för inte innehållande kolhydrater..... K.M

  • Viggo8 14 oktober 2013

    Jättegod! Mina barnbarns favorit, kommer att göra Baconbus flera gånger. Viggo8 14:e oktober 2013

  • theodora 23 januari 2014

    Heter egentligen Fläskfilé Sinkadus.

  • grassicats 2 mars 2014

    Supergott....

  • Nojjan69 6 juni 2014

    Väldigt gott! Kommer göras igen! Tog en ask färska champinjoner istället, gillar dessa bättre! Det stod ej hur mycket kalvfond som skulle tillsättas, jag misstänker att jag fick lite för mycket i min, då rätten blev väldigt salt. Tillsatte därför brunt socker för att få ner saltsmaken. Blev kanonbra! Tack för ett bra recept!

  • Narrry1D 23 november 2014

    Super gott, kommer nog göra denna rätt fler gånger!

  • Kixiedixie 16 februari 2015

    Gott enkelt och bra att förbereda innan och sedan bara ställa in i ugnen. Körde med färska champinjoner vilket jag gillar bäst 😊

  • GB723 19 mars 2015

    Supergott och enkelt. Dotter beställer det alltid när hon kommer på besök :) Bytte dock ut burkchampinjonerna till färska för jag gillar dem bättre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.