Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé du inte kan få nog av Fläskfilé du inte kan få nog av Fläskfilé du inte kan få nog av
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna är den godaste underbaraste fläskfilérätten jag någonsin ätit.Superenkel och Supergod! Det är en klockren fredagsmys middag eller en bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Rengör fläskfiléen och skiva den. Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléen i en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen
  3. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney. Häll detta över fläskfiléen och champinjonerna. Ställ in ugnsformen i ugnen i 15 minuter Klart!
  4. Om man vill ha mycket sås så dubbla satsen med créme fraiche blandningen. Klyftpotatis, potatisbullar, pressad potatis, färsk pasta eller ris passar utmärkt till detta. Vad du än är på humör för.

Liknande recept

Kommentarer (85)

  • EmmiEmmi 4 april 2008

    Fläskfiléen ska skäras i bitar och stekas, glömde att skriva det i receptet, men hoppas ni som gjort detta recept har förstått det av att titta på mina bilder jag lagt till. Jag ska hem till mina svärföräldrar och briljera med denna rätt nu till helgen! =) Smaklig måltid till er alla som sparat mitt recept. /Emelie

  • Davit 4 april 2008

    Supersmarrigt! Denna rätten kommer jag att äta fleeera gånger till! REKOMMENDERAS STARKT! Mums

  • lismat 8 april 2008

    Mycket god!! Kommer att göra den ofta

  • Soja 18 april 2008

    Tyckte inte den var så god som utlovats, lite för syrlig smak, troligen pga tomatpuren, och den smaksatta cremefraichen

  • trampolin 19 maj 2008

    Det var gott och enkelt :)

  • swedsudde 26 juni 2008

    Du har räddat min romantic dinner med min pojkvän ;D

  • missmongo 1 juli 2008

    ska göra den ikväll då det blir tjejkväll =) lät väldigt gott i alla fall så tack så mycke för receptet

  • sötlinda 8 oktober 2008

    Väldigt god rätt, men såsen blir lite för tjock. Tips på vad man bäst späder den med önskas.

  • Gottetrollet 25 oktober 2008

    Sambon lagade till detta i går kväll och det passade oss trötta småbarnsföräldrar perfekt. Enkelt att laga, inget krångel och ganska snabbt. Är man en såsmänniska ska man kanske göra lite extra sås precis som det står i receptet. Vi använde färsk pasta till och det passade bra. Men sambon tyckte att klyftpotatis hade varit bättre. Men det är ju en smaksak.

  • LEDIVO 11 januari 2009

    Fick skriva ner receptet för hand igår när sidan kladdade, men det var det värt. Blev populärt av alla i familjen - Du får helt klart en 5:a. Nu lyckades jag även spara ner receptet i min kokbok. Kan tillägga att enda änringen jag gjorde var att tillsätta lite grädde och lite kinasoya. //KAROLO

  • anki54 15 februari 2009

    Jätte god gjorde den i går kommer att laga den fler gånger och bjuda på. Klyftpotatis vart bra till rätten

  • tezzisch 23 mars 2009

    Jättegott! Funkar även att använda låglaktos creme Fraiche och krydda själv.

  • wiwwi81 23 mars 2009

    smakade sådär, men missade mangochutneyn

  • maisac 3 april 2009

    Nja, med all creme fraische var det som att lägga fläskfié i filmjölk. En påträngande yoghurtsmak.

  • JessicaM 4 april 2009

    Helt fantastiskt gott och mycket uppskattat av en familj vars tre tonåringar är MYCKET kräsna!!!! Jag helstekte filén och la på ca 15 min i ugnen, sedan gjorde vi en smaskig potatisgratäng till så vi behövde inte dryga ut såsen!!! Än en gång; massor med ++++++++++++++

  • heidi3 17 april 2009

    Super gott !!!hittade inte rätt creme fraiche så jag tog creme bonjour cruisine med tomat istället.Och så la jag till lika del mellangrädde.Serverade med pressad potatis:)

  • peter123 8 maj 2009

    Stark 3:a. Ska lägga till salt & lök nästa gång för de tyckte jag saknades.

  • fehe01 17 maj 2009

    Jag tyckte det var lättlagat och gott. Gott när det är lite sting, det var mycket smak. Jag kommer att laga det igen. +++++++

  • eBerglind 22 maj 2009

    Mina föräldrar lagade den här häromdagen, dock var jag själv inte hemma för att smaka men de sa att den inte var något att ha, att det bara smakade tomatpuré och vitlök.

  • tobiaskarlsson 25 juli 2009

    Supergott!

  • Stefan_o 22 augusti 2009

    Kanon! lade till salt och lök samt bytte franska örter mot chili&paprika, det blev bra "sting" i denna... vår 5-åring var inte helt imponerad (lite för starkt) men vi andra tyckte det var kanon, vi körde potatisgratäng och sallad till... S

  • brakram 26 augusti 2009

    Fick inte tag på de smaksatta cremefraicherna, så jag blandade egna; torkade tomater och basilika, resp diverse andra färska örter. Det blev mycket gott. Dessutom var det enkelt och smidigt att göra.

  • trixy 9 september 2009

    Men du viiilken god maträtt, omtyckt av alla. Den äter vi flera gånger helt klart. Den får en 5

  • 012345 12 september 2009

    Denna rätt var helt underbar skall ha den på en fest med ca 20 personer. Kanongott.... Monica Karlsson

  • hot_tezz 14 september 2009

    det va mycket gott

  • sofiewedin 18 september 2009

    Det här är absolut en kanon god rätt. Har gjort den ett antal gånger, sist fick jag tyvärr inte tag på Creme fraiche med tomat & basilika och franska örter så vi använde Creme fraiche med fetaost och soltorkade tomater. Det blev verkligen super, nästan godare måste jag säga. Har även blandat i broccoli i såsen och det blev gott även det.

  • EmmiEmmi 18 september 2009

    Hej Alla! Tack för alla kommentarer, kul att ni så som jag uppskattar denna maträtten. Smaklig måltid till er alla! Kram E

  • sgcm 25 september 2009

    Jättegod rätt som jag bjöd på i fredags till våra goda vänner den blev mycket uppskattad. Nästa gång ska jag prova med 2 burkar Tomat basilika istället för franska örter på cremefraichen, jag tror det blir ännu bättre att krydda med örter själv. TAck!

  • beth1324 1 oktober 2009

    Super gott!

  • Lennart_58 1 oktober 2009

    Ja, att man inte får nog av den stämmer, man kan ta om tills faten är tomma, ha ha. Tack för receptet o här är det full pott, 5p.

  • epi 16 oktober 2009

    Den var super god- Blir fler gånger för det var lätt att laga också.

  • gardenangel 17 oktober 2009

    Jättegott....

  • emma_lee 10 november 2009

    Väldigt gott, blev väldigt uppskattat av vännerna

  • viralottan 1 januari 2010

    Detta var jättegott!!! Jag förberedde ända fram till själva gratineringen och hade med mig den på knytkalas ikväll, alltså nyårsafton, och serverade den med potatisgratäng och sallad. Klar femma från från oss vuxna kanske en fyra från barnen, men det avrundar jag uppåt... 5 poäng från oss

  • marieolsson83 3 januari 2010

    ska prova till middag ikväll... funderar på att testa med kycklilgfile oxå nån gång

  • Mistys 14 februari 2010

    Detta var jättegott kommer absolut att göras igen. Fick dock hoppa svampen då min man inte kan äta det. Ska prova att ha det på halva formen nästa gång. Vi hade klyftpotatis och vitlöksbröd till.

  • elisabeth345 19 februari 2010

    Jättegod, perfekt även när man har gäster då denna rätt går att förbereda. En klar femma och många +++++++++++++++++++++

  • Guhawi 19 februari 2010

    Helt enkelt en höjdare, Tack för receptet!

  • mammalisa 27 februari 2010

    Jättegott...... kommer att göras flera gånger i detta hushåll. Smidigt och enkelt men jättegott. Vi åt klyftpotatis till. Har också tänkt att prova med kycklingfilé. Tack ♥

  • monicadanell 14 mars 2010

    Jätte gott kommer absolute att göra om den ska prova att göra med kyckling nästa gång klar 5 monica

  • gottgris 20 mars 2010

    Det var gott, jag ändrade lite i receptet. Hade inte i mango chutney o vitlök. Jag tog creme fraiche paprika-chili i stället för tomat-basilika.

  • sessa79 3 april 2010

    jättegott

  • hanna1971 3 april 2010

    Mycket gott!!!!!!!!!!

  • Nojjan69 16 april 2010

    Gött-götti-gött-gött !! Denna blir det nog fler ggr !!

  • Bondkock 24 april 2010

    NÄR JAG VÄL FATTADE ATT JAG SKULLE SKIVA FILÉN INNAN STEKPANNAN BLEV DET BÄTTRE ÄN JAG TÄNKT MIG (BLODIG FILE VAR INTE GOTT) NÄR JAG GICK FRÅN BLODIG FILE TILL VÄLLAGAD RÄCKER INTE BETYGSKALAN TILL DET BLIR MÅNGA EXTRA + PÅ BETYGSKALAN mvh Bondkock.

  • EmmiEmmi 24 april 2010

    Aah, sorry about that, jag har ändrat i receptet nu. Så nu står det att man ska skära den i skivor. Kul att så många gillar mitt recept. Är det nån som provat med kyckling ännu?

  • lenaniklasson 23 maj 2010

    Detta kommer jag inte att göra igen, definitivt ingen smaksensation och konsistensen på såsen var bara smetig.

  • zakka 2 augusti 2010

    Mmmm... Detta var jättegott! hela familjen gillade det och vi kommer alldeles säkert att laga det igen. Tusen tack!

  • Ditte74 27 september 2010

    Prövade denna rätt till middag idag och det var..... SUPERGOTT!!!!

  • LCN 5 oktober 2010

    Supergott, våra vänner åt så mycket så dem fick ont i magen! ;)) Och receptet går nu vidare :))

  • Gurgelfranz 17 oktober 2010

    En 3:a. Helt ok men ingen riktig höjdare för mig. Ska testa någon annan smaksättning på såsen nästa gång, kanske paprika-chili + lite chillisås?

  • Luddepudding 19 oktober 2010

    Smakar mest halvfabrikat från créme fraichen. OM jag skulle göra denna igen, vilket jag inte tror så skulle jag använda egna kryddor. Balansen av sås och kött var även lite lite sås.

  • j_larsson83 30 oktober 2010

    Smakade mycket bra! tack!

  • bengan3 5 november 2010

    Hej å tack för ett gött recept den var helt ok nu tog jag och la i en creme fraiche med chili :)

  • Anna-Malin 24 november 2010

    Det blev gott! Men jag hittade inte creme fraiche med tomat & basilika, så det fick bli chili-varianten. efter rekommendationer nedan. Tycker dock att det blev aningen för mycket chilisås över det hela då, en mer "vanlig" smak liksom. Får försöka få tag på den andra varianten till nästa gång. Saknade salt, så det fick det bli en nypa av.

  • anki2315 8 december 2010

    Tack för en underbart god rätt. Hela familjen älskar denna. Dubbelsats på sås behövs dock eller att man späder blandningen med vanlig creme fraiche el. grädde

  • Matilda13 29 december 2010

    Har prövat rätten med fläskkarré. Det blir jättegott och saftigt.

  • marremusik 30 januari 2011

    Jättegott recept!! Blev mycket uppskattad på tjejmiddan och alla ville ha receptet! Använde mig av marinerad fläskytterfilé så det blev saftigt värre ;)! Eftersom det bara är 2 dl creme fraiche (å inte 2,5 dl) lade jag till 1 dl grädde och använde mig av bengalisk mangochutney så det blev lite mer sting!!

  • MosterA 12 februari 2011

    Det här vart kanongott ! Jag hade en stor fläskfilé så jag utökade receptet med 2,5 dl grädde samt svampälskare som jag är tog jag 2 stora burkar champinjoner. Uteslut inte mangochutney - det vart kanon.

  • AHL114 15 februari 2011

    Har provat detta recept men tog kycklingfile istället och tog dubbel sats sås och blandade med lite grädde, blev mycket gott .Kommer att göra detta fler gånger Nästa gång skall jag prova med fäskfile.

  • MikkeMannen 19 februari 2011

    Bjöd på denna rätt idag och jag körde dubbel sats rakt av, utan mangochutney dock eftersom jag glömde handla den... Alla höjde maten till skyarna. Nästa gång ska jag ha med alla ingridienser. Betyg 4,5 //MikkeMannen

  • Leonard91 27 mars 2011

    Jättebra recept! Gott och enkelt att göra, en 5a får det! Jag gjorde dubbel sats direkt och hade pressad potatis till. Potatisen passade väldigt bra ihop med rätten tycker jag.

  • asejohansson 10 april 2011

    Njaä...för syrligt för min smak

  • Hepzibah 10 april 2011

    Vi har nu testa denna. riktigt gott :) Vi slängde även i stekt bacon *mums* Kommer definitivt göras igen, och skall nog testas med kyckling oxå.

  • kajsavarg64 22 april 2011

    Har redan gjort den flera gånger och den är bara så god. Alla tycker om den.

  • EmmiEmmi 22 april 2011

    Tusen tack för all er respons på mitt recept. Glad påsk på er!

  • mulle640 12 maj 2011

    Jättegott och enkelt. Fick tummen upp från barnen

  • carinawitt 7 augusti 2011

    God men alldeles för mycket tomatsmak tycker jag. Nästa gång utesluter jag kanske creme fraiche med tomat och basilika och bara tar creme fraiche med vitlök och örter.

  • carinawitt 7 augusti 2011

    God men alldeles för mycket tomatsmak tycker jag. Nästa gång utesluter jag kanske creme fraiche med tomat och basilika och bara tar creme fraiche med vitlök och örter.

  • CucinadiAnna 22 augusti 2011

    En god fläskfilérätt. Mycket tomatsmak, så jag tror att man kan om man vill, minska tomatpurén till 1 msk i stället.

  • sureerat 18 september 2011

    gott som fan med mycket peppar!!!

  • Ulrika-L 21 november 2011

    Supergott. Hoppade över cayenpepparen och tomatpurén, för att det inte skulle bli så starkt och att vissa skrivit att det blev mycket tomatsmak. Men jag tyckte det var fantastiskt gott.

  • emeliiije 29 december 2011

    Ska bjuda på denna rätt på nyår :) Tror det kommer bli super gott.

  • Turez 29 december 2011

    Hur gott som helst! :D Vill du göra något med fläskfilé, gör denna rätt.

  • bjboman 9 januari 2012

    Åhhhh, verkligen HUR gott som helst. Detta ska vi äta måååånga gånger!

  • plats 27 januari 2012

    Mycket GOD!! Lätt också, kan inte bli bättre. Kommer lagas igen:)

  • moola 29 januari 2012

    Fick bra betyg av gästerna förra helgen! Kommer säkerligen göra detta igen!

  • Mariaagren 31 januari 2012

    Kanon Gott :)

  • kornetten322 9 mars 2012

    Gott men kanske lite för syrligt i smaken, tomatpurén förstärker cremefraichens syrlighet. När jag gjorde maträtten andra gången bytte jag ut cremefraichen med franska örter mot matlagnings grädde och blandade i franska örter. Innan jag rörde ihop det till en sås så kokade jag upp matlagningsgrädden med lite vetemjöl så det blev krämigare och minskade ner tomatpurén lite, då blev det ingen syrlighet som störde. Annars väldigt gott recept som jag fick mycket beröm för.

  • cecilia1968 5 juni 2012

    Kanongott!! Sonens favorit! Jag tog Creme fraiche soltorkad tomat, creme fraiche vitlök och 1 dl matlagningsgrädde. La bacon ovanpå och serverade färska pasta till! Mums!

  • gertluddpowwel 10 augusti 2013

    Mumsigt! Klar 5:a!

  • nrlmoller46 15 december 2013

    Om det finns något som heter fläskfilakademin så borde du vara hedersmedlem där.Det var fantastiskt gott. Tack

  • aphamia 23 mars 2014

    Alldeles för syrligt för min familjs smak.

  • Nojjan69 6 juni 2014

    Tonåringarnas favorit! Lär få göras fler ggr!

  • mmarabou 24 oktober 2015

    Inget salt alls?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.