Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé eller kalvfilé i senapssås från Beaune

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jättegod bjudrätt som gör garanterad succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken fint. Skiva vitlöken tunt. Lägg löken i en traktörpanna med smält smör och låt puttra upp. Slå över cognacen och flambera. Tillsätt det vita vinet och vermouthen. Låt koka ihop till cirka hälften återstår.
  2. Blanda i grädde, senap och buljongtärningar. Smaka av såsen. Krydda med salt och peppar. (Såsen kan göras i god tid - dagen innan.)
  3. Dela champinjonerna och bryn dem lätt i smör. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
  4. Bryn köttet i smör så det förblir rosa inuti. Lägg köttet i traktörpanna. Ös sås över. Lägg champinjonerna överst.
  5. Eller, lägg köttet på serveringsfat, slå såsen över och lägg på champinjonerna. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.