- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En jättegod bjudrätt som gör garanterad succé.
Instruktioner
- Hacka löken fint. Skiva vitlöken tunt. Lägg löken i en traktörpanna med smält smör och låt puttra upp. Slå över cognacen och flambera.
Tillsätt det vita vinet och vermouthen. Låt koka ihop till cirka hälften återstår.
- Blanda i grädde, senap och buljongtärningar. Smaka av såsen. Krydda med salt och peppar.
(Såsen kan göras i god tid - dagen innan.)
- Dela champinjonerna och bryn dem lätt i smör. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.
Krydda med salt och peppar.
- Bryn köttet i smör så det förblir rosa inuti.
Lägg köttet i traktörpanna. Ös sås över.
Lägg champinjonerna överst.
- Eller, lägg köttet på serveringsfat, slå såsen över och lägg på champinjonerna.
Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.
Publicerat den
25 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar