Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé Hot Lemon på rot- och grönsaksbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Strimla rot- och grönsakerna mycket fint (tändsticksstora bitar) med en vass kniv. Recept på potatisgratäng - som var gott till - finns också på min sida.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläskfilé: Blanda marinad på sweet chilisås, habanero och citron i en skål. Skiva fläskfilén och lägg med marinaden i en plastpåse. Var noga med att allt kött täcks av marinaden. Låt marinera i rumstemperatur i c:a 2-3 timmar. Vänd på påsen då och då. Krydda med salt, dragon, rosmarin och svartpeppar och stek skivorna på medelvärme. Linda in fläskfilébitarna i ett paket av aluminiumfolie och håll den varm i ugnen, bredvid gratängen.
  2. Grönsaker:
  3. Woka eller stek palsternacka, morötter, paprika, purjolök och rotselleri i olivolja tills de mjuknat lite, men fortfarande har tuggmostånd. Häll i sweet chili sås och smaka av med salt och peppar. Lägg dem i en form, blanda med ruccola och lägg fläskfilén ovanpå. Servera med gratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.