Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i gott sällskap

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Verkligt gott är det att servera den nystekta fläskfilén med så många olika sorters grönsaker, förutom det currydoftande riset. Den lätta citronsmaken på kött och svamp är särskilt fin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera med kokt ris med lite curry i.
  2. Skär fläskfilén i skivor och stek den i 1 msk av fettet. Krydda med salt och vitpeppar.
  3. Skiva champinjonerna och stek dem på ganska stark värme i resten av fettet. Slå på 1 dl av grädden och låt den puttra in i svampen på svag värme.
  4. Koka de djupfrysta bönorna i lättsaltat vatten. Skålla och flå tomaterna.
  5. Lägg över kött, svamp och bönor jämte tomater, syltlök och avrunnen majs i en gryta. Droppa lite citron på kött och svamp och häll på resten av grädden samt soja.
  6. Värm alltsammans under lock och låt grytan småputtra några minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.