Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i lönnsirapssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilén lagas en mustig sås med lönnsirap, tranbär och ingefära, en rätt som kommer att imponera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ginger ale, ingefära och tranbär i en liten kastrull. Koka upp på låg värme och låt sjuda svagt i 5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Lägg fläskfiléerna i en form och häll över tranbärssåsen. Täck över med plastfolie och marinera i kylen i tre timmar. Vänd då och då.
  3. Ta ut köttet ur kylen 30 minuter innan det ska tillagas. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på hög värme. Lägg i filéerna, spara marinaden, och bryn dem runtom cirka 4 minuter, vänd dem varje minut, tills de är gyllene. Häll över marinaden och lönnsirap och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 10 minuter. Vänd fläskfilén i såsen då och då.
  4. Lägg över filéerna på ett fat, lägg över aluminiumfolie och låt dem vila 5 minuter. Låt såsen fortsätta att sjuda svagt, späd med lite vatten om det behövs. Skiva fläskfilén och lägg upp på fyra tallrikar. Ringla över den heta såsen och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.