Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i martinisås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En rätt som är lätt att göra och som många av mina vänner har tyckt om.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa filén. Skär den i skivor. Stek dem i smör. Salta, peppra och strö på paprikapulver. Ta upp köttet och lägg i en ugnsfast form. Täck med folie och sätt in i ugnen. Alt koka köttet lite på spisen. Vispa ur pannan med 1dl vatten. Häll i grädde, Martini och creme fraiche. Smula i buljongtärningrna. Låt allt koka upp och sedan sjuda en stund. Vill man ha lite tjockare sås, red med arrowrot utrört i lite vatten. Skiva oliverna. Lägg filén i såsen och strö över de skivade oliverna. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.