Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i ost och senapssås

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk gryta från franska Alsace. Otroligt gott och uppskattat! En favorit hos oss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.
  3. Servera med kokt ris och grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Aron 5 april 2008

    MMMMMMMMMMMM !!!!! Det var gott. Har precis avslutat måltiden och vi alla tycker det var jättegott. Satte en 4 i betyg och det var mest för att spara en enhet för ev kommande rätter. Vi tackar för en god måltid. Leif

  • MammaIrene 17 april 2008

    Alla tyckte det var gott, har dock smakat några rätter som slagit ännu högre, därav 4:an Tack för receptet, det kommer jag att använda fler gånger!

  • gottgris 25 maj 2008

    En jättegod rätt. Jag hade i bredbar vitlöksost istället för vitlöksklyfta

  • Amika 27 maj 2008

    Mycket god! Jag har den jag med! :D Såsen är helt underbar!

  • Kvastis 15 juni 2008

    Denna rätt uppskattades av hela familjen. Själv så älskar jag att ha vitt vin och fransk senap i maten. Tusen tack för receptet.

  • epi 18 oktober 2008

    Det var gott ! Vi hade inte vin i. Tycker inte om vin i maten.

  • Hannixen 9 november 2008

    Gjorde med quorn och grönsaksbuljong, blev mycket gott och är nog lika gott med fläskfile. Rekmenderas!

  • 4145 11 november 2009

    Det var gott men ingen höjdare tyvärr

  • caromell 15 november 2009

    Det var gott, men lite för stark löksmak för mig o min sambo. Om jag förstod det rätt så ska väl löken vara rå när man blandar den med grädden och det övriga? Kommer nog att bryna den nästa gång eller eventuellt välja en lök med mildare smak. Men jag kommer definitivt laga rätten fler gånger.

  • Glitterfia 19 mars 2010

    Hade inte någon matlagningsgrädde hemma så det fick bli vanlig vispgrädde. Tog cheddarost som jag också hade hemma. Vi åt klyftpotatis till. Det var väldigt enkelt att tillaga. Frågade matgästerna vilket betyg de skulle ge om högsta var 5. 6 blev svaret och gästerna gick inte hem utan att få med sig receptet hem. Måste säga att det var superbt gott, vet dock inte om jag tycker att osten tillförde så mycket annat än konsistens. Så mitt/vårt betyg blir en självklar 6:a, förlåt 5:a.....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.