Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i ost- och senapssås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Filégytan får franska smaker med vitt vin och fransk senap. Krämigheten kommer från matlagningsgrädde och stark prästost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken.
  3. Bryn köttet i smör- och rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
  5. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 minuter. Ta grytan från värmen.
  6. Rör ner osten i grytan.
  7. Strö gärna över hackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • MatAnders 29 augusti 2008

    Jättegott kommer jag göra många gånger, man tackar. /Anders

  • Glitterfia 19 mars 2010

    Hade inte någon matlagningsgrädde hemma så det fick bli vanlig vispgrädde. Tog cheddarost som jag också hade hemma. Vi åt klyftpotatis till. Det var väldigt enkelt att tillaga. Frågade matgästerna vilket betyg de skulle ge om högsta var 5. 6 blev svaret och gästerna gick inte hem utan att få med sig receptet hem. Måste säga att det var superbt gott, vet dock inte om jag tycker att osten tillförde så mycket annat än konsistens. Så mitt/vårt betyg blir en självklar 6:a, förlåt 5:a.....

  • nil000 30 november 2011

    Enkelt och smarrigt, lätt att laga, bjöd detta på en tjejmiddag positiva kommentarer

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.