Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i sötsur sås

 
Fläskfilé i sötsur sås Fläskfilé i sötsur sås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God rätt som du gärna avnjuter i djupa tallrikar tillsammans med "chop sticks"...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär morötterna i smala strimlor. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skiva champinjonerna. Tärna paprikan.
  2. Fräs morotstrimlor, vitlök och ingefära i olja i en gryta ett par minuter. Rör ner tomatpuré. Tillsätt vatten, buljong, vinäger, farinsocker, soja, svartpeppar och champinjoner.
  3. Koka upp och låt småkoka under lock ett par minuter.Lägg i sockerärter och paprika. Rör ut maizena i 3 msk vatten och häll det i såsen.
  4. Putsa och strimla fläskfilén.
  5. Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - bryn då köttet i omgångar.
  6. Lägg efter hand över det i såsen. Hetta upp grytan och smaka av med salt.
  7. Servera med jasminris, gurka och en god blandsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.