Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i sommarskrud

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helstekt fläskfilé är perfekt bjudmat när man blir många kring grillen. Gärna med färdiga tillbehör klara att ställa på bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grilla kött för stora sällskap kan vara stressande. Helstekt fläskfilé sköter sig nästan själv och du kan lätt laga mat till riktigt stora sällskap på en helt vanlig klotgrill.
  2. Borsta och koka potatisen. Dela större potatisar och låt allt kallna. Blanda crème fraiche med majonnäs, senap, vinäger, lök och persilja. Vänd ner den kalla potatisen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Putsa köttet och gnid in det med marinad och peppar. Grilla köttet, gärna indirekt eller på folie under lock. Vänd köttet flera gånger för jämn grillning. Beräkna grilltiden till 10-14 minuter beroende på köttets tjocklek. Linda in det färdiggrillade köttet i folie och låt det dra 10 minuter innan det skivas upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.