Servera med härligt grön ärtpesto och
italiensk potatissallad.
Instruktioner
- Tvätta potatisarna, skala morötter och lök. Skär löken i klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form.
Salta och ringla över olja.
- Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter.
- Bryn filén i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra.
- Skölj ur stekpannan med vatten och mät upp skyn.
Lägg över filén i formen i ugnen när ca 20 minuter av
grönsakernas stektid återstår, stek i ytterligare
ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på köttet
är 70 grader.
- Häll alla ingredienser till brunsåsen i en kastrull och
koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
- Tina ärterna. Rosta pinjenötterna i en torr teflonstekpanna. Mixa alla ingredienserna till ärtpeston med en stavmixer.
- Skiva köttet och blanda de ugnsstekta grönsakerna
med ruccola.
- Servera köttet i tunna skivor med ruccolablandningen,
brunsåsen och ärtpeston.
Publicerat den
23 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar