Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med ärtpesto och potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera med härligt grön ärtpesto och italiensk potatissallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisarna, skala morötter och lök. Skär löken i klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Salta och ringla över olja.
  2. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter.
  3. Bryn filén i smör i en stor stekpanna. Salta och peppra.
  4. Skölj ur stekpannan med vatten och mät upp skyn. Lägg över filén i formen i ugnen när ca 20 minuter av grönsakernas stektid återstår, stek i ytterligare ca 20 minuter eller tills innertemperaturen på köttet är 70 grader.
  5. Häll alla ingredienser till brunsåsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tina ärterna. Rosta pinjenötterna i en torr teflonstekpanna. Mixa alla ingredienserna till ärtpeston med en stavmixer.
  7. Skiva köttet och blanda de ugnsstekta grönsakerna med ruccola.
  8. Servera köttet i tunna skivor med ruccolablandningen, brunsåsen och ärtpeston.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.