Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfile med apelsin och bacon

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god rätt som går bra att förbereda om man vill bjuda många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttet: Börja med att gnida in örtkryddan på hela filén. Linda bacon runt om, fäst fast baconet med tandpetare om du vill. Stek hela filén i stekpannan så att köttsaften blir kvar. Tar inte länge. Skiva sen filén i 2-3 cm stora slantar och lägg dem i ugnsfast form med breda sidan neråt.
  2. Sås: Koka upp grädde och apelsinjuicen, låt sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över filéslantarna och sätt i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter. Koka riset under tiden. Servera med grönsallad.
  3. Om man vill kan man steka bacon vid sidan av och strö över fläskfilén, det går snabbare då.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mrex3m 20 januari 2009

    Hej , det låter kanongott Ska det vara koncentrerad applsinjouce?

  • matbubblan 21 januari 2009

    ja, det har jag glömt att skriva. Självklart ska det vara det. Du kommer inte att ångra dig. Det här är en jättegod rätt och den känns fräsch med apelsinsmak. Har du inte juicen hemma så har jag provat med vanliga apelsiner. finriv skalet av apelsinen - du vet som man brukar göra med citron.pressa ur saften och använd det istället. Lycka till, det är inte svårt, Mvh Matbubblan

  • Miao 2 maj 2009

    Det här låter kanon gott det måste jag prova någon gång. Tack förrestern för att du delar med dig av ditt recept

  • sarah10 17 oktober 2009

    Underbart syrlig och naggande gott;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.