Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med apelsinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det blir snyggare om man spritsar

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga potatismoset enligt anvisningarna, men ta en aning mindre vatten så moset blir fast. Rör ner äggulor och riven ost i moset och smaka av med satl och peppar. Spritsa eller klicka ut moset till toppar på bakplåt. Ta bort fett och hinnor på fläskfilén och dela den i tre bitar. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Flytta över köttet till en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 15 minuter tillsammans med potatistopparna. Fräs löken mjuk i stekpannan. Häll på vatten, buljongtärning och apelsinsaft och koka såsen i 5 minuter. Red såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Skär apelsinskalet i tunna skivor och koka dem mjuka några minuter i vatten. Låt rinna av. Skär köttbitarna i cm-tjocka skivor och lägg ner dem i såsen. Strö över apelsinskalen och servera med potatistoppar och någon kokt grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.