Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med bacon

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel och ganska snabb maträtt som är festlig. Mina tonårsgrabbar tycker den är kung som maträtt. Brukar hamstra filé när den är billig.

Ingredienser

Instruktioner

Ansa och stek filén, låt den svalna. Skär purjon i strimlor och fräs den. Skär bacon i strimlor och knaper stek den. Blanda crème fraiche, grädde, soya, kryddor, vitlök, köttbuljong. Lägg purjon i en smord ugnsfast form, lägg filéerna över och strö över bacon. Bred såsen över, strö över riven ost och paprikapulver. Gratinera i ugn i 225º ca 25 minuter. Servera med ris och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Mamzin 17 juli 2009

    Ska filén vara i skivor?

  • tegelmon 17 juli 2009

    Vad ska det vara en tsk av efter grädden? Det kanske ska vara någon krydda men det står grädde.

  • trixy 24 juli 2009

    Det har blivit ett fel i detta recept. 1tsk grädde ska bort. Jag steker filén i skivor. Trixy

  • ehrnberg 31 juli 2009

    Åh så gott De får en 5:a

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.