Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med bacon och grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inte en gryta, utan stekt filet med gräddig sås smaksatt med bacon. Servera med kokt potatis eller ris, samt grönsaker. T ex. kokta morötter. En god variant: dela en eller två paprikor (röd och/eller grön) skär i bitar om ca 2 x 3 cm. Stek paprikan mjuk, ta upp den. Lägg tillbaka paprikan i såsen när grädden ska värmas på. Drygar ut och tillför ytterligare en smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör i ordning och koka ris (enl anvisning på förpackningen) eller potatis. Skala och skiva eller dela morötterna på annat sätt. jag brukar koka dem med potatisen.
  2. Under koktiden lagar du till fläskfilén. Skiva fläskfilén i ca 3 cm tjocka skivor, krydda dem med nymalen vit- och svartpeppar. Gnid in kryddorna. Salta inte förrän köttet är brynt. Värm en stekpanna, använd olivolja eller smör. Bryn filén på alla sidor (även kanterna). När filén är brynt, ta upp den, lägg i baconet i mycket het panna, stek dem. Ta upp baconen och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
  3. Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan, salta bitarna försiktigt, Häll på grädden, lägg i baconskivorna. Låt allt puttra några minuter så det blir varmt - smaka av med salt och peppar i gräddsåsen - om det behövs.
  4. Servera så snart som möjligt tillsammans med grönsaker och potatis elle ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.