Inte en gryta, utan stekt filet med gräddig sås smaksatt med bacon. Servera med kokt potatis eller ris, samt grönsaker. T ex. kokta morötter.
En god variant: dela en eller två paprikor (röd och/eller grön) skär i bitar om ca 2 x 3 cm. Stek paprikan mjuk, ta upp den. Lägg tillbaka paprikan i såsen när grädden ska värmas på. Drygar ut och tillför ytterligare en smak.
Instruktioner
- Gör i ordning och koka ris (enl anvisning på förpackningen) eller potatis.
Skala och skiva eller dela morötterna på annat sätt. jag brukar koka dem med potatisen.
- Under koktiden lagar du till fläskfilén.
Skiva fläskfilén i ca 3 cm tjocka skivor, krydda dem med nymalen vit- och svartpeppar. Gnid in kryddorna. Salta inte förrän köttet är brynt.
Värm en stekpanna, använd olivolja eller smör.
Bryn filén på alla sidor (även kanterna). När filén är brynt, ta upp den, lägg i baconet i mycket het panna, stek dem. Ta upp baconen och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
- Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan, salta bitarna försiktigt,
Häll på grädden, lägg i baconskivorna. Låt allt puttra några minuter så det blir varmt - smaka av med salt och peppar i gräddsåsen - om det behövs.
- Servera så snart som möjligt tillsammans med grönsaker och potatis elle ris.
Publicerat den
21 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar