Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med banan, champinjoner och curry

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Såsen är jättegod så gör mycket av den! Man kan byta ut grädden mot cocosmjölk om man vill, eller ta hälften av varje. Det blir också en väldigt god smak av champinjonerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva champinjonerna och stek dem i smör, salt och peppar. Lägg dem sedan i botten av ugnsformen.
  3. Putsa filén och skär den i skivor. Krydda med pepparmix och salt och bryn dem i stekpannan.Lägg dem ovanpå champinjonerna.
  4. Skala och dela bananerna på längden och lägg dem snyggt ovanpå filéskivorna. Pudra på med curry efter smak. Strö över jordnötter (kan uteslutas). Häll över grädden/cocosmjölken och gratinera i ugnen ca 30 minuter. Koka under tiden jasminris.
  5. Servera med mango chutney och mandarinklyftor på burk samt en fruktig grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.