Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med chili (stark)

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Stark maträtt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär det rimmade fläsket i 2 cm breda strimlor. Skär chili i bitar.
  2. Värm upp en stekpanna med olja på medelhög värme. Lägg i vitlöken, chili och stek fläsket ett par minuter. Krydda med buljongpulver, vatten, sojasåsen, sockret och ostronsåsen. Lägg i baby majs och låt det stekas tillsammans.
  3. Låt steka på svag värme i stekpannan i ca 5 minuter. Smaka av och balansera och lägg på skivad gul lök. Rör om så att det hela blandas.
  4. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • wildlife 14 oktober 2011

    Supergott! Men jag fegade lite på chilin och tog bara 3 stycken... men det blev ganska starkt iallafall... :)

  • theodora 22 augusti 2012

    Varför står det "Skär det rimmade fläsket"?Ska det inte vara fläskfilé?Eller ska det vara rimmat fläsk?

  • Cassiopeya 18 oktober 2013

    Gjorde denna idag fast med lite småändringar. Tog en buljongtärning + 5 dl vatten och lät grytan koka en stund tills köttet var mört. Använde bara 3 chilipeppar, med frön och allt, och det räckte gott! Gjorde också ett av dina andra recept " Fläskfilé med sötsur sås" och serverade med ris till. Gott att göra två rätter, en stark och en mild med mycket grönsaker. Tack för ett bra recept som jag gärna gör igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.