Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med cidersås

 
Skriv ut

Enkel och smarrigt till helgen. Är inte säker på var receptet har sitt ursprung men jag fick det av min syster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläskfilén: Ansa och skär fläskfilén i skivor, krydda med salt och vitpeppar. Bryn filéskivorna i lite smör blandat med rapsolja. Flambera filén med hjälp av 1-2 msk konjak.
  2. Flambering: Ta pannan av spisen häll konjaken på det varma köttet tänd genast på spriten släck lågorna med ett lock. Ställ tillbaka stekpannan på den varma plattan Ta upp filéskivorna och håll dem varma.
  3. Sås: Blanda cidern med kalvfonden och sojan. Häll blandningen i det varma stekjärnet efter filén och reducera till ca hälften. Tillsätt 2 dl crème fraiche låt koka någon minut. Blanka av såsen med 2 msk smör.
  4. Servera med klyftpotatis eller gratäng och smörstekta champinjoner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.