Enkel och smarrigt till helgen.
Är inte säker på var receptet har sitt ursprung men jag fick det av min syster.
Instruktioner
- Fläskfilén:
Ansa och skär fläskfilén i skivor, krydda med salt och vitpeppar. Bryn filéskivorna i lite smör blandat med rapsolja. Flambera filén med hjälp av 1-2 msk konjak.
- Flambering:
Ta pannan av spisen häll konjaken på det varma köttet tänd genast på spriten släck lågorna med ett lock. Ställ tillbaka stekpannan på den varma plattan
Ta upp filéskivorna och håll dem varma.
- Sås:
Blanda cidern med kalvfonden och sojan.
Häll blandningen i det varma stekjärnet efter filén och reducera till ca hälften. Tillsätt 2 dl crème fraiche låt koka någon minut. Blanka av såsen med 2 msk smör.
- Servera med klyftpotatis eller gratäng och smörstekta champinjoner.
Publicerat den
6 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar