Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med dijonsenap

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Går även att göra på quorn. Jag brukar inte ha i vin eftersom jag sällan har det hemma. Jag tar lite mer grädde istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bred på senap. Bryn dem lätt. Lägg sedan skivorna i en smord ugnssäker form så att filén ser hel ut.
  2. Smält smör, rör ner mjöl och späd med buljong, vin och grädde. Smaka av med senap, salt och peppar. Sjud ca 5 minuter Häll såsen över filén och gratinera i 30 minuter i 175°
  3. Kok oskalade vitlöksklyftor ca 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och tryck dem ur skalet.
  4. Vid servering lägger du vitlöksklyftorna + persilja på filén och servera med tex stekt potatis och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • systeryster 13 februari 2011

    Gott.Slängde i lite champinjoner och charlottenlök också, och det gick bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.