Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med Dragon- och Sherrysås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

MYCKET lättlagad festmat! En fd kock, numera spritförsäljare i Helsingör tipsade mig om att använda söt Sherry - gifte sig bättre med dragonen, och han hade rätt, men man tager vad man haver, det blir gott med torr sherry oxå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. - Skär fläskfilén i 3 cm tjocka bitar. - Hetta upp smöret i en traktörgryta och bryn filébitarna på båda sidor på hög värme. - Smula över dragon och buljongtärning - Späd med Sherry och vatten. - Mal över svartpeppar. - Sjud filén under lock några minuter
  2. - Blanda grädde och mjöl. Tag upp fläsfilén och håll den varm. - Red såsen med gräddblandningen under vispning. Smaka av med salt och peppar (lite soya för en trevligare färg). - Lägg tillbaka fläskfilén. - Servera med ris eller potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.