1. Putsa fläskfilén fri från fett och hinnar. Skär i rejäla skivor. Bryn dem lätt i en stekpanna, salta och peppra köttet. Lägg över i en ugnsfast form.
2. Hacka löken och stek den i lite smör utan att den tar färg tills den blir mjuk. Lägg löken över köttet.
3. Tärna skinkan och lägg den över löklagret.
4. Vispa ihop grädde, vin, chilisås, fond, soya och dijonsenap. Smaka av såsen med örtkryddar.
5. Häll över såsen över köttet och ställ in i ugnen på 225 grader och låt köttet gå klart tills det är ca 70 grader (tog ca 15-20 min för min del).
6. Servera med klyftpotatis, ris, eller pasta och en sallad.
toppengod rätt, serverade den till goda vänner igår. De ville omgående ha receptet.
jag ger högsta betyg
Biggan
Jenny_N16 november 2010
Supergott! Högsta betyg utan tvekan! Den enda förändring jag tänker göra till nästa gång är att reda av såsen, och göra den som en gryta istället för i ugnen. Det är smidigare och såsen blev lite blaskig nu. Men jag valde ju att kombinera 7%grädde och lättmjölk så det kanske hade med det att göra. Gott var det iallafall!
jenny8129 november 2010
Gjorde denna rätt i lördags på en 30 års fest och alla tyckte att det var super gott!! Tack för ett bra och mkt gott recept!!
binebums11 mars 2011
SANSLÖST god!
jag har aldrig ätit en rätt med dijonsenap i förut! när lökarna hade vant sig vid smaken kunde jag inte sluta äta!!!
full pott får denna av mig=)
kram
Gul1312 december 2011
Mycket mycket gott. Gästerna åt och åt och åt och frågade efter receptet. En 5:a från oss.
Serverade med pressad potatis och sugarsnaps.
toppengod rätt, serverade den till goda vänner igår. De ville omgående ha receptet. jag ger högsta betyg Biggan
Supergott! Högsta betyg utan tvekan! Den enda förändring jag tänker göra till nästa gång är att reda av såsen, och göra den som en gryta istället för i ugnen. Det är smidigare och såsen blev lite blaskig nu. Men jag valde ju att kombinera 7%grädde och lättmjölk så det kanske hade med det att göra. Gott var det iallafall!
Gjorde denna rätt i lördags på en 30 års fest och alla tyckte att det var super gott!! Tack för ett bra och mkt gott recept!!
SANSLÖST god! jag har aldrig ätit en rätt med dijonsenap i förut! när lökarna hade vant sig vid smaken kunde jag inte sluta äta!!! full pott får denna av mig=) kram
Mycket mycket gott. Gästerna åt och åt och åt och frågade efter receptet. En 5:a från oss. Serverade med pressad potatis och sugarsnaps.