Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med drömgod sås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Super god sås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Putsa fläskfilén fri från fett och hinnar. Skär i rejäla skivor. Bryn dem lätt i en stekpanna, salta och peppra köttet. Lägg över i en ugnsfast form. 2. Hacka löken och stek den i lite smör utan att den tar färg tills den blir mjuk. Lägg löken över köttet. 3. Tärna skinkan och lägg den över löklagret. 4. Vispa ihop grädde, vin, chilisås, fond, soya och dijonsenap. Smaka av såsen med örtkryddar. 5. Häll över såsen över köttet och ställ in i ugnen på 225 grader och låt köttet gå klart tills det är ca 70 grader (tog ca 15-20 min för min del). 6. Servera med klyftpotatis, ris, eller pasta och en sallad.
  2. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • bf 20 maj 2010

    toppengod rätt, serverade den till goda vänner igår. De ville omgående ha receptet. jag ger högsta betyg Biggan

  • Jenny_N 16 november 2010

    Supergott! Högsta betyg utan tvekan! Den enda förändring jag tänker göra till nästa gång är att reda av såsen, och göra den som en gryta istället för i ugnen. Det är smidigare och såsen blev lite blaskig nu. Men jag valde ju att kombinera 7%grädde och lättmjölk så det kanske hade med det att göra. Gott var det iallafall!

  • jenny81 29 november 2010

    Gjorde denna rätt i lördags på en 30 års fest och alla tyckte att det var super gott!! Tack för ett bra och mkt gott recept!!

  • binebums 11 mars 2011

    SANSLÖST god! jag har aldrig ätit en rätt med dijonsenap i förut! när lökarna hade vant sig vid smaken kunde jag inte sluta äta!!! full pott får denna av mig=) kram

  • Gul13 12 december 2011

    Mycket mycket gott. Gästerna åt och åt och åt och frågade efter receptet. En 5:a från oss. Serverade med pressad potatis och sugarsnaps.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.