Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med frukt och curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det kan faktiskt vara gott med frukt till kött. En rätt som också passar till middag någon av påskdagarna eller när som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär köttet i 3 cm tjocka skivor. Banka ut dem lätt. Vänd köttskivorna i vetemjöl och stek några minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp köttet i en eldfast form.
  2. Skala och skär ett äpple i bitar. Dela clementinerna i klyftor. Skala och klyv bananen på längden. Halvorna delas sedan i två delar. Skär ananasen i centermeterstora bitar. Stek allt hastigt och lägg frukten över köttet. Pensla frukt och kött med lite smält smör och gratinera i 10-15 min i 200 gr ugn innan serveringen.
  3. SÅS: Skala och hacka den andra löken. Skär äpplet som är kvar i klyftor. Skal och kärnhus kan vara kvar.Smörfräs lök och äppelbitar i en kastrull. Pudra över curry och låt blandningen fräsa någon minut under omrörning. Tillsätt 2½ matsked vetemöl och buljong. Koka upp och låt sjuda i 20 min. Runda av med grädden. Salta och peppra. Sila såsen. Såsen kan göras dagen före om man vill.
  4. Serveras med ris och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.