Det kan faktiskt vara gott med frukt till kött. En rätt som också passar till middag någon av påskdagarna eller när som helst.
Instruktioner
- Putsa och skär köttet i 3 cm tjocka skivor. Banka ut dem lätt. Vänd köttskivorna i vetemjöl och stek några minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg upp köttet i en eldfast form.
- Skala och skär ett äpple i bitar. Dela clementinerna i klyftor. Skala och klyv bananen på längden. Halvorna delas sedan i två delar. Skär ananasen i centermeterstora bitar. Stek allt hastigt och lägg frukten över köttet. Pensla frukt och kött med lite smält smör och gratinera i 10-15 min i 200 gr ugn innan serveringen.
- SÅS: Skala och hacka den andra löken. Skär äpplet som är kvar i klyftor. Skal och kärnhus kan vara kvar.Smörfräs lök och äppelbitar i en kastrull. Pudra över curry och låt blandningen fräsa någon minut under omrörning. Tillsätt 2½ matsked vetemöl och buljong. Koka upp och låt sjuda i 20 min. Runda av med grädden. Salta och peppra. Sila såsen.
Såsen kan göras dagen före om man vill.
- Serveras med ris och grönsallad.
Publicerat den
18 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar