Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med gräddstuvad palsternacka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helstekt fläskfilé med gräddstuvad palsternacka. En jättegod kombination

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag bort ev senor från köttet. Skala palsternackan och skär den i knappt centimeterstora tärningar.
  2. Lägg dem i en kastrull och tillsätt grädde, salt, peppar och paprikapulver. Sjud palsternackan över svag värme, ca 6-8 minuter, så att den blir mjuk men inte mosig.
  3. Rör ut vetemjölet i vatten och hacka persiljan grovt. Blanda redningen och persiljan med palsternackan, låt koka under omrörning och sjuda ca 3 min.
  4. Stek fläskfilén i brynt matfett till fin färg, tills den är genomstekt, ca 15 minuter. Salta och peppra. Servera med den stuvade palsternackan och råstekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.