Instruktioner
Skölj och strimla purjolöken och champinjonerna. Smält en klick smör eller margarin i en stekpanna och bryn filén fint runt om, 3-4 min. Den ska ej bli genomstekt. Krydda efter eget tycke och smak. Jag brukar marinera köttet innan för att få det extra saftigt. Lägg filén på ett fat och täck med aluminiumfolie och håll den varm i ugnen på ca 175 grader.
Fräs purjolöken och champinjonerna och klipp ner det kryddgröna i stekpannan och rör om. Smula ner buljongtärningen, rör ner hela burken crème fraiche och späd med grädde till såskonsistens. Krydda med peppar och salladskrydda, ca 1 krm. Buljongtärningen ger tillräcklig sälta. Tag upp fläskfilén och skär i tunna skivor och häll över såsen.
Garnera med tomater, haricots verts eller sockerärtor. Servera med t.ex. passerad potatis eller potatisklyftor.
Smaklig måltid!